AcasăEvenimentIPJ MARAMUREŞ EXPLICĂ - Echipajul de poliţie care a parcat maşina pe...

IPJ MARAMUREŞ EXPLICĂ – Echipajul de poliţie care a parcat maşina pe un loc pentru persoanele cu handicap era în timpul serviciului

DISTRIBUIȚI

IPJ MARAMUREŞ EXPLICĂ Pentru corecta informare a opiniei publice cu privire la aspectele semnalate în presă, privind autoturismul de poliţie parcat pe un loc rezervat pentru persoanele cu handicap, vă comunicăm că s-a dispus efectuarea de verificări punctuale şi vă informăm în legătură cu rezultatele acestora.

Echipajul de poliţie la care faceţi referire se afla în executarea atribuţiilor de serviciu. În jurul orei 08:00 dimineaţa, pe Bulevardul Unirii din municipiul Baia Mare, poliţiştii au observat un conducător auto care vorbea la telefon în timp ce conducea, punând în pericol siguranţa traficului rutier, se arată în comunicatul transmis presei de IPJ Maramureş.

Echipajul de poliţie l-a oprit pentru a-l sancţiona contravenţional, în conformitate cu legislaţia rutieră.

Întrucât la acea oră traficul era intens, tocmai pentru a nu perturba circulaţia pe banda I, echipajul de poliţie s-a poziţionat aproximativ trei minute pe locul destinat persoanelor cu handicap, având semnalele luminoase în funcţiune şi luându-se în considerare că mai era un astfel de loc disponibil.

Totodată, menţionăm că, în conformitate cu prevederile art. 61 alin(2) din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, conducătorii autovehiculelor aparţinând instituţiilor prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) şi b) (inclusiv poliţia) pot încălca regimul legal de viteză sau alte reguli de circulaţie, cu excepţia celor care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă.

Îi asigurăm pe toţi cetăţenii judeţului Maramureş că vom răspunde prompt la toate sesizările lor, astfel încât activitatea poliţiştilor maramureşeni să fie reflectată/percepută în mod obiectiv.

Corectitudinea acţiunilor profesionale ale poliţiştilor constituie o preocupare permanentă a conducerii inspectoratului.

COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE IPJ Maramureş

citeşte şi LUPUL, PAZNIC LA OI / ACTUALIZARE – Polițiștii băimărenii și-au parcat bijuteria pe un loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilități. Ce spun reprezentanţii IPJ

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA