AcasăActualitate112IPJ MARAMUREŞ – Criminaliştii, oamenii de dincolo de uniforme

IPJ MARAMUREŞ – Criminaliştii, oamenii de dincolo de uniforme

DISTRIBUIȚI

IPJ MARAMUREŞ Lupta pentru adevăr şi dreptate, misiunea de a-i apăra pe cei oropsiţi în faţa celor fărădelege, devotamentul faţă de o muncă de specialitate, nevăzută, reprezintă coordonatele unui domeniu aparte – criminalistica.

În profesia de criminalist, prestigiul este dat de seriozitate și de cât suflet punem în ceea ce facem, pe termen lung. De aici vin, de fapt, recunoașterea profesională, autoritatea și felul în care îi putem ajuta pe cei în slujba cărora suntem. Succesul nostru se construieşte întotdeauna ţinând cont de muncă, şansă, talent, pasiune.

Dincolo de definiţie, CRIMINALISTICA este despre dedicarea noastră unei cauze mai mari decât noi, de a ne pune în serviciul semenilor noștri, de a evolua şi a încerca să lăsăm lumea mai bună decât am găsit-o.

Cazurile de care ne ocupăm au în general povești triste, grele, cu o încărcătură sufletească imensă, la baza muncii noastre stând principiile dreptăţii, echităţii, egalităţii şi respectării demnităţii. Ne pasă deopotrivă atât de cei suferinzi, de cei nevoiaşi, de toţi semenii noştri, lucru care dă amplitudine şi profunzime felului de a ne face meseria cu generozitatea sufletului deschis către oricine.

Pasiunea pentru ceea ce facem ne determină mereu să continuăm. Sunt puţini cei care înţeleg că munca adevărată oferă recompense interioare mult mai mari decât cele exterioare imediate.

A te simţi util, a servi cu tot sufletul, cu dedicare iți dă o stare de satisfacţie mult mai mare decât cea pe care ţi-o dau banii câştigaţi prin muncă.

În lunga noastră trudă pentru aflarea adevărului se împletesc armonios principalele atribuții ale structurilor de criminalistică, respectiv cele privind efectuarea cercetării la fața locului, examinarea probelor în laborator, efectuarea constatărilor și a expertizelor criminalistice, precum și cercetarea științifică fundamentală și aplicativă.

Munca în echipă a avut mereu un rol determinant în rezolvarea cazurilor de care ne ocupăm, sarcina fiecăruia dintre noi fiind aceea este de a ne încuraja să fim cât mai implicaţi în tot ceea ce întreprindem, pentru că merită.

Fiecare zi, oră, dedicată semenilor, nu are cum să nu fie mulțumire sufletească și imbold de a continua să fim mereu în slujba aproapelui, oamenilor, să construim împreună un viitor mai bun – a precizat în încheiere comisar şef de poliţie Paul Chende, şeful Serviciului Criminalistic Maramureş.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA