spot_img
AcasăAlteleEconomicIPHONE DE LA…STAT - Lista instituțiilor din România care și-au luat cel...

IPHONE DE LA…STAT – Lista instituțiilor din România care și-au luat cel mai scurt smartphone

spot_img

DISTRIBUIȚI

iPhone 7, cu versiunea Plus, este cel mai scump smartphone de pe piaţă, cel puţin până la recenta lansare a concurentului Samsung Galaxy S8, şi reprezintă un vârf tehnologic de lux. 

35 de instituţii de stat din România, de la primăria gorjeană Peştişani sau cele din Copşa Mică şi Caracal, până la Serviciul Judeţean de Pază Olt, SRI, Guvern, Curtea Constituţională sau Statul Major General al Armatei, au decis însă că iPhone 7 este cea mai bună achiziţie pentru ele şi au investit banii măcar într-unul, de sămânţă, sau, în unele cazuri, în 11 bucăţi precum Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, după cum arată anunţurile de achiziţie consultate de Gândul.
BNR-ul lui Mugur Isărescu şi-a luat timid doar două, iar Monetăria Statului nici nu s-a uitat la el, optând pentru 13 bucăţi din modelul anterior. Ironia face ca prima instituţie din România care şi-a luat iPhone 7, la doar trei zile după lansarea oficială din septembrie 2016, să fie Curtea de Conturi, adică cea care verifică justeţea şi legalitatea achiziţiilor tuturor instituţiilor de stat din ţară.

Chivernisită la cheltuială, aşa cum cere şi de la alţii să fie, Curtea de Conturi a prins însă ofertă de la Vodafone: 2.500 de lei bucata. Serviciul Judeţean de Pază Olt a fost cât se poate de clar în anunţul de achiziţie pentru cele două iPhone 7 pe care şi le-a luat acum două zile: „Vă rugăm să confirmaţi dacă este negru mat… nu vrem lucios”.

Acum, directorul proaspăt întors de la propria nuntă, şi-a scos la careu subordonaţii, care dau din colţ în colţ: „Acum ştiţi cum e, se pasează, că am făcut o simulare, şefu’ am intrat, doar ne-am uitat. Nu le-am luat, nu avem niciun leuţ pentru aşa ceva!”. „Eu nu mă pricep, dar probabil că, dacă e cel mai scump, e cel mai avansat”, e de părere şi Nicolae Zamfir, directorul Institutului de Fizică de la Măgurele, unde au fost luate 5 bucăţi pentru cei din echipa „laserului”.
Cele mai scumpe iPhone 7 de stat se află însă în posesia directorului de la Institutul de Ştiinţe Spaţiale din Măgurele şi a primarului din comuna Peştişani, judeţul Gorj: au costat 4.575 de lei, respectiv 4.800 de lei.

Sursă info și continuarea, AICI. 

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA