AcasăEvenimentSportÎNVINGĂTORII - Franţa a câştigat pentru a cincea oară Campionatul Mondial de...

ÎNVINGĂTORII – Franţa a câştigat pentru a cincea oară Campionatul Mondial de handbal

DISTRIBUIȚI

Franţa a devenit prima reprezentativă din istoria handbalului masculin care câştigă de cinci ori Campionatul Mondial. Jucătorii europeni s-au impus cu 25-22 în finala contra Qatarului, ţara organizatoare a turneului final. Franţa a cucerit al cincilea titlu mondial la handbal masculin într-un interval de 20 de ani. Naţionala „cocoşului galic” a triumfat la ediţia din acest an a Campionatului Mondial, organizată în Qatar.

 

Reprezentativa ţării gazdă a fost prima din afara Europei care a ajuns într-o finală a unui turneu final mondial. Qatarul, cu foarte mulţi jucători importaţi din Europa, a demonstrat că a devenit o forţă în lumea handbalului, punând serioase probleme Franţei în ultimul act.

Deşi francezii au condus aproape tot meciul, asiaticii le-au făcut viaţă grea adversarilor, fiind mai mereu în coasta lor. Totuşi, experienţa şi omogenitatea naţionalei europene au făcut diferenţa, astfel că Franţa a devenit pentru a cincea oară în istorie campioană mondială, după 25-22 (14-11) cu Qatar.De remarcat este că la acest turneu final Franţa nu a pierdut niciun meci.

Medalia de bronz a fost câştigată de Polonia, care a învins în finala mică Spania, campioana mondială de acum doi ani.

Golgeterul Campionatului Mondial a fost qatarezul naturalizat Zoran Markovici, cu 67 de goluri.

Prezenţa Qatarului în finala de Campionat Mondial a fost o premieră în istoria de 77 de ani a competiţiei. Până acum, titlul suprem a fost disputat doar de naţionale din Europa.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA