AcasăMARAMURESUL ISTORIC”Investitorul” Fărădinte s-a ales cu o plângere penală. Puradelul știrb a lucrat...

”Investitorul” Fărădinte s-a ales cu o plângere penală. Puradelul știrb a lucrat numai cu ”documente” false!

DISTRIBUIȚI

Dan Diaconescu a fost decăzut din drepturile de adjudecător al licitaţiei pentru Oltchim. DD nu a venit cu banii pentru cumpărarea pachetului de acţiuni. Premierul Victor Ponta a prezentat care au fost documentele false pe care DD le-a adus la negocieri. OPSPI va depune plângere penală împotriva lui DD.

Ministrul economiei, Daniel Chiţoiu, a anunţat la orele 20.25 că s-a încheiat procedura în ceea ce priveşte Oltchim, prin nesemnarea contractului de vânzare a acţiunilor statului.

Ministrul Chiţoiu a precizat că „Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei nu a prezentat documente privind disponibilităţi bancare, în termenul de 10 zile prevăzut de HG 577, drept urmare procedura se consideră încheiată, prin decăderea din drepturi a adjudecătorului licitaţiei ”. Tot Chiţoiu a mai precizat că nu au fost achiziţionate nici creanţele Electrica şi cele ale AVAS.

Premierul Victor Ponta a certificat în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Palatul Victoria că documentele financiare utilizate de Dan Diaconescu erau false.
„Confirm ca nu exista niciun fel de cont la HSBC, dintr-un motiv foarte simplu, firma nu exista in Olanda, e o firma cu acelasi nume in Marea Britanie, care se ocupa cu afaceri imobiliare. Firma Gliding LTD Amsterdam care a apărut în documente nu există. Există două firme care poartă numele de Gliding, dar ambele se ocupă cu comercilizare articolelor sportive. Persoana olandeza, care intr-un document remis Eximbank anunţa că deţine 45 de milioane euro, este o persoana care nu are niciun fel de cont, nu mai are domiciliul în Olanda, ultima oară avea domiciliul în Spania. E scriitor de romane poliţiste şi semnează cu pesudonimnul Ed Sanders. Compania DIP SOVGroup din Moscova, despre care o altă persoană a afirmat că-i va rezolva un credit-punte de 91 milioane de euro are un capital de 200 de euro şi in 2011 a avut o cifră de afaceri de 8.352 de euro”, a declarat premierul.

Tot Victor Ponta a mai precizat ce se aştepta de la câştigătorul licitaţiei:
– a promis in 21 septembrie, prin oferta depusă căsemneazăin 10 zile contractul de privatizare. Azi a expirat acest termen
– A promis că va plăti 45 de mil de euro, nu 1,8 mil, nu bani pentru salarii, ci 45 de mil de euro, pe care Guvernul ar fi fost imediat dispus să-i acorde ca împrumut de salvagardare pentru repornirea combinatului
– Şi-a asumat obligaţia de a prezenta un plan de afaceri în 48 de ore, nu l-a prezentat, ceea ce a intărit convingerea că nu a fost vorba de o ofertă serioasă
– Şi-a asumat în ofertă că va prezenta echipa managerială, lucru care nu s-a intamplat. Discuţiile cu dl Roibu, nu au reprezentat decât o tragere de timp.

Premierul Ponta a mai arătat că pentru declaraţiile false din oferta de cumpărare, pentru documentele false prezentate comisiei de privatizare şi pentru pagubele înregistrate în aceste zile, OPSPI va depune o plângere penală împotriva lui Dan Diaconescu.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA