AcasăberzmudeInvestițiile Guvernului Ponta în Maramureș continuă! Milioane de lei pentru proiectele comunităților...

Investițiile Guvernului Ponta în Maramureș continuă! Milioane de lei pentru proiectele comunităților maramureșene prin PNDL!

DISTRIBUIȚI

Banii continuă să vină în Maramureș de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Contractele de finanțare sunt predate primarilor de către vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, însoțit de parlamentarii de Maramureș, în cadrul unor ședințe de Consilii Locale ordinare sau extraordinare. Veștile bune au ajuns și în Valea Chioarului, acolo unde primarul Ioan Burde poate să anunțe comunitatea că, pentru alimentarea cu apă potabilă a localității Mesteacăn s-a acordat o suplimentare de 420.000 de lei. Proiectul a fost demarat la începutul anului 2013, iar în anul 2014 s-au alocat, doar pentru acest obiectiv, 1.200.000 de lei. Se așteaptă ca, la începutul anului 2015 să se acorde și diferența necesară pentru finalizare. Un al proiect, de această dată un obiectiv nou de investiții se referă la reabilitarea străzilor în comuna Valea Chioarului. Aici a fost semnată o finanțare de 350.000 de lei, iar proiectul demarat în toamna anului 2014 ar putea fi finalizat în primăvara lui 2015. ”Am îndemnat Consiliul Local să facă dezbateri și să-și stabilească prioritățile pentru anul 2015, urmând ca, o dată cu finalizarea celor două proiecte, să demarăm la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale, prin PNDL, alte două obiective prioritare pentru comunitate. Dorim ca Valea Chioarului să recupereze decalajul investițional pe care-l are față de alte localități maramureșene, decalaj care s-a creat în ultimii zece ani și care, datorită hărniciei primarului Ioan Burde se dovedește recuperabil”, a concluzionat vicepreședintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea. Liderul județean al PSD a fost însoțit la aceste întâlniri de senatorul Sorin Bota, precum și de deputații Florin Tătaru și Călin Matei.

Două obiective de investiții au primit suplimentari în Boiu Mare

Două obiective de investiții și o suplimentare a finanțării (un capăt de 20.000 de lei pentru extinderea alimentării cu apă a localităților Frânceni, Boiereni, Românești și Cătunul Oiuț) au primit fonduri de la MDRAP la această rectificare de buget în Boiu Mare. În ceea ce privește extinderea alimentării cu apă, acest obiectiv a fost finalizat în 2014. Totodată, prin PNDL se continuă proiectul privind modernizarea drumului comunal DC 59 Prislop, unde s-au alocat 120.000 de lei. ”Comunitatea din Boiu Mare este una extrem de harnică, o comunitate care a știut să atragă fonduri europene în exercițiul financiar 2007 – 2013 în sumă de 2,5 milioane de euro. Banii au fost folosiți pentru modernizarea de străzi, aducțiuni de apă, reabilitarea căminului cultural și a grădiniței, astfel încât aceste finanțări de la MDRAP nu reprezintă decât o completare a serviciilor comunității, pentru nevoile sociale de bază. Modul modern și european prin care primarul Gavril Pop împreună cu executivul primăriei știu să facă administrație este un model de bune practici pentru restul administrațiilor publice locale din județ. Îi felicit că au reușit să atragă fonduri europene într-un cuantum atât de mare prin muncă cinstită, onestă, corectă și, mai important, foarte rapid. Am discutat, de asemenea, despre necesitatea finanțării drumurilor județene care fac legătura comunei cu restul județului, comunitatea din Boiu Mare fiind una extrem de răsfirată și izolată din punct de vedere al conexiunilor rutiere și sunt convins că, săptămâna viitoare, la rectificarea de buget a Consiliului Județean vom găsi resurse financiare pentru exercitarea unor lucrări de reparații de bază pe drumurile județene”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

1.750.000 de lei finanțare în Cernești pentru drumul comunal 32

La ședința ordinară a Consiliului Local Cernești, primarul Nelu Șovre și consilierii locali au primit doar vești bune de la vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, care a fost însoțit de deputatul Florin Tătaru. Astfel, pentru reabilitarea DC 32, Ciocotiș-Izvoarele, Ministerul Dezvoltării Regionale a suplimentat fondurile cu încă 1 milion de lei, iar pe parcursul anului 2014, doar pentru acest obiectiv au fost alocați 1.750.000 de lei. Totodată, la Cernești s-au primit fonduri de suplimentare a altor două proiecte începute, respectiv 215.750 de lei pentru podul peste râul Bloaja, în locul numit La cimitir în Mocira, obiectiv pentru care, în anul 2014, au fost alocați 275.000 de lei și o suplimentare de 185.000 de lei pentru podul peste Valea Mihăileasa, acolo unde la început de an au fost acordați 100.000 de lei. Un alt proiect aflat  în atenția MDRAP și care ar putea fi semnat în cel mai scurt timp este drumul dintre Trestia și Făurești, aflat în licitație pe SEAP . ”Propun să mai promovăm un proiect la Cernești, pe lângă DC 32 care continuă și plus proiectul drumului comunal de la Trestia. Promit să vă ajut să le promovăm la Ministerul Dezvoltării, anul viitor”, a declarat Gabriel Zetea. El a explicat aleșilor locali că politica ar trebui lăsată deoparte, fiindcă cei care vor veni în fața oamenilor în 2016, pentru a cere iarăși votul vor trebui să prezinte realizări concrete  pentru comunitate și nu povești fără substanță și fără fond.

Copalnic Mănăștur a primit o investiție importantă de la MDRAP

Guvernul Ponta a demonstrat, încă o dată, că finanțările care se alocă comunităților nu au culoare politică. Astfel, comuna Copalnic Mănăștur a primit o suplimentare de 350.000 de lei pentru drumul comunal DC 52 Răzoare – Groapa – Preluca Veche – Măgureni, iar pe parcursul anului 2014 s-au alocat 600.000 de lei. Totodată, pentru alimentarea cu apă a satului Cărpiniș proiectul a fost suplimentat cu 200.000 de lei, totalul alocat în 2014 fiind de 590.000 de lei. Tot o suplimentare s-a acordat și pentru proiectul de apă din Curtuiușu Mic, în sumă de 100.000 de lei, în anul 2014 fiind alocați pentru acest obiectiv 460.000 de lei. Vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea a prezentat consilierilor din Copalnic Mănăștur faptul că masterplanul național de transport este mult mai important decât gâlceava politică și doar lucrând în echipă comunitatea va avea de câștigat. Și deputatul Florin Tătaru a vorbit despre modernizarea căminului cultural Cărpiniș, precum și despre faptul că, prin finalizarea aducțiunii de apă la Cărpiniș a reușit să atingă un alt obiectiv al mandatului său de deputat.

Finanțare pentru drumul Șișești – Negreia, proiect început în 2006

Sume importante ajung și în Șișești, pe DC 28A, drumul comunal care leagă localitatea Șișești de Negreia. Aici a existat o datorie de două miliarde de lei la constructor, contractată încă din anul 2010 și care, prin intervențiile vicepreședintelui Consiliului Județean, Gabriel Zetea, a fost introdusă în lista de investiții și achitată în 2014. ”În primăvara acestul an am achitat datoria, apoi am primit alte 900 de milioane de lei vechi pentru continuarea lucrărilor, în vara acestui an, pentru ca acum, vicepreședintele Gabriel Zetea să ne mai aducă o suplimentare de două miliarde de lei vechi”, a declarat primarul Ioan Mircea Tentiș. Acesta a recunoscut că a trecut în tabăra PSD, alături de patru consilieri locali, fiindcă are convingerea că doar alături de o echipă competentă poate face mai mult și mai bine pentru comunitatea pe care o păstorește. ”În aprilie 2015 vom promova următorul proiect pentru Șișești, prin PNDL. Important este să vină banii și să îi folosim responsabil, să emitem ultimele facturi până în decembrie 2014 pentru a dovedi Ministerului Dezvoltării că avem capacitatea și dorința de a lucra. În Șișești am cerut și un microbuz școlar cu 32 de locuri, pentru a ajuta comunitatea”, a declarat vicepreședintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea. La întâlnirea cu primarul și Consiliul Local Șișești, președintele PSD Maramureș a fost însoțit de senatorul PSD, Sorin Bota.

Biroul de presă al PSD Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA