AcasăActualitateINVESTIȚII PENTRU EDUCAȚIE – Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, unitatea...

INVESTIȚII PENTRU EDUCAȚIE – Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, unitatea de învățământ cu cel mai performant observator astronomic din România

spot_img

DISTRIBUIȚI

INVESTIȚII PENTRU EDUCAȚIE   După reabilitarea clădirii Colegiului Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, începută în anul 2015 și finalizată la începutul anului 2016, elevii maramureșeni care învață în această unitate de învățământ vor fi beneficiarii unei noi investiții menite să-i ajute să-și continue performanțele la nivel național, și european chiar, în domeniul astro-fizicii.

Colegiul va beneficia de cel mai performant observator astronomic deținut de o unitate de învățământ din România, valoare investiției depășind uriașa sumă de 100.000 de euro.

 „Am inițiat în anul 2015 reabilitarea Colegiului Național „Vasile Lucaciu”, investiție care a fost finalizată la începutul anului 2016 și a cărei valoare s-a ridicat la aproximativ 5,3 milioane de lei. În completarea acestui proiect, pentru a oferi dotările ideale pentru profesorii și elevii care au performanțe în știință și tehnologie, am finalizat cu peste 100.000 de euro construirea unui observator astronomic la cele mai înalte standarde pe care nicio unitate de învățământ din România nu le are,” a declarat primarul Cătălin Cherecheș.

Inaugurarea domului va avea loc în data de 9 mai, de la ora 13:00.

Fundația DMA s-a implicat activ în această acțiune prin care elevii colegiului băimărean au ajuns să beneficieze de un dom astronomic de înalte standarde.

„Fundația DMA susține educația și perfomanțele școlare. După multe afaceri de succes pe care am reușit să le conduc, am ajuns la concluzia că doar investind în tinerii noștri putem asigura succesul în sensul larg al cuvântului. Am început cu dotarea câtorva școli cu table inteligente, iar satisfacția pe care am primit-o din zambetul larg al copiilor m-a facut să realizez că nu există o altă definiție mai valabilă a succesului. Cercetarea trebuie susținută pentru rezultate excepționale și am ales să susțin clasa de astronomie a Colegiului Național „Vasile Lucaciu”,” a declarat Doru Miravițchi Alexandru, CEO DMA Group și fondator Fundația DMA.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA