AcasăNews AlertINVESTIȚIE - Podul Culturii intră în reabilitare structurală și arhitecturală. În șase...

INVESTIȚIE – Podul Culturii intră în reabilitare structurală și arhitecturală. În șase luni, perimetrul va deveni un loc dedicat sculpturilor. Vezi cum va arăta

spot_img

DISTRIBUIȚI

Podul Culturii din Baia Mare, unul dintre cele mai vechi poduri din oraș, intră în reabilitare. Astăzi, 7 aprilie, amplasamentul a fost predat constructorilor, urmând ca aceștia să dea startul lucrărilor începând de luni, 11 aprilie. Podul Culturii va fi reabilitat atât structural cât și arhitectural astfel încât la finalizarea proiectului acesta să devină un pod dedicat sculpturilor. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 2.300.000 de lei, iar susținerea financiară este oferită de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării. Termenul de finalizare al lucrărilor este de șase luni.
Lucrările de reabilitare și consolidare a podului Culturii se vor desfășura pe două componente importante. Este vorba despre lucrări de punere în siguranță a podului precum și de reabilitare arhitecturală. În cadrul proiectului vor fi realizate lucrări ample în albia râului Săsar de refacere a structurii podului. Inclusiv la partea de suprastructură se va reface placa de beton și unele lucrări de armare și hidroizolație. La finalul lucrării va fi asfaltat întreg tronsonul rutier delimitat de pod. Perimetrul va fi pus în valoare prin amplasarea al unui număr de șase statui contemporane.

pod-culturii-(2)

De asemenea, de luni, 11 aprilie, partea din amonte a podului va fi închisă circulației pietonale iar traficul rutier se va desfășura pe două dintre cele patru benzi de mers. Traficul pietonal care vine din Parcul Dacia către Podul Culturii va fi închis și el
„Va fi un pod al sculpturilor și va avea dispuse pe fiecare parte câte trei sculpturi. Va fi o lucrare care va dura până la sfârșitul acestui an, o lucrare care va genera din păcate și un anumit tip de deranj dar încercăm să îl rezolvăm printr-o fluidizare a traficului pe două dintre cele patru benzi. O să îi rog pe băimăreni, pe cei care circulă cu mașinile peste acest pod să înțeleagă că este necesară reabilitarea structurală a podului. Știți foarte bine că avem un program amplu pe care l-am început acum câțiva ani de reabilitare a tuturor podurilor din acest oraș. Va fi pentru fiecare dintre băimăreni o plăcere să treacă peste acest pod mai ales că vom rezolva și problema luciului de apă, cel puțin pe zona adiacentă podului respectiv în aval și în amonte aproximativ 100 de metri. Cred că, așa cum am făcut Podul Viilor și băimărenii au fost mulțumiți să vadă un pod care arată așa cum ne dorim, și celelalte poduri, inclusiv Podul Culturii vor fi cele care vor genera bucurie băimărenilor și mândrie pentru fiecare dintre noi că trăim în acest oraș”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

04
Următoarele investiții în ceea ce privește reabilitarea podurilor din municipiul Baia Mare vor fi realizate în luna iunie la podul Republicii și cel probabil în luna august la podul Decebal.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA