AcasăEvenimentINVESTIȚIE - Noua aulă a Centrului Universitar Nord a fost inaugurată astăzi

INVESTIȚIE – Noua aulă a Centrului Universitar Nord a fost inaugurată astăzi

spot_img

DISTRIBUIȚI

Centrul Universitar Nord Baia Mare are începând de astăzi, 15 decembrie, o aulă la standarde moderne. Sala, cu peste 300 de locuri, poate găzdui atât seminarii în mediul academic cât și diverse manifestări economice sau sociale din viața municipiului Baia Mare. La momentul festiv au participat atât reprezentanți ai mediului academic cât și autoritățile locale și județene. Acestora li s-au alăturat și Vasile Bizău, episcop greco-catolic de Maramureș și Justin Sigheteanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

Ideea realizării unei astfel de aule i-a aparținut fostului prorector al instituției de invățământ universitar, profesorul Dan Călin Peter. În anul 2007 a fost înaintată Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului, cum se numea la acea vreme, o notă de fundamentare care prevedea construirea unei aule în incinta universității. Lucrările au început abia în anul 2010, iar acestea au fost finalizate abia în cursul acestui an.

„În ciuda tuturor acestor peripeții, lucrarea s-a finalizat cu succes, beneficiind și de sprijinul necondiționat al conducerii universității noastre. Ca urmare, ne aflăm astăzi aici pentru a marca în mod oficial și festiv deschiderea aulei. Cu acest prilej ne exprimăm speranța că acest spațiu va fi martor al multor evenimente festive din viața academică băimăreană dar și că va găzdui numeroase evenimente la fel de festive din viața socială și economică a municipiului nostru care țintește spre nobilul titlu de Capitală Europeană a Culturii în 2021”, a declarat Petrică Pop Sitar, prorectorul Centrului Universitar Nord Baia Mare.

„Personal, m-aș bucura dacă am avea un asemenea seminar la Cluj dar tot atât de mult mă bucur că există așa ceva aici la Baia Mare, în cadrul universității noastre. Eu, personal, cred că este corect și fair-play să nu procedăm așa cum se procedează cu autostrăzile din România. Unii încep autostrăzile și alții taie panglica. Mie mi se pare corect și fair-play ca această panglică de inaugurare a acestei foarte frumoase aule să revină celui care a inițiat această construcție, domnului profesor Călin Peter”, a declarat Vasile Țopa, rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

inaugurare aula  (2)_800x533

Prezent la momentul festiv, primarul Cătălin Cherecheș le-a promis cadrelor academice de la Centrul Universitar Nord Baia Mare că orașul va avea o universitate a ei.

„Suntem împreună astăzi să inaugurăm acest loc de întâlnire, acest punct în care comunitatea se poate întâlni cu mediul academic. Cred că această aulă va fi un astfel de loc în care să deschideți porțile universității și să intre comunitatea, să vină mai aproape de dumneavoastră. Am o foarte mare apreciere față de domnul profesor Călin Peter care știu că a gândit multe pentru această platformă academică, care se numea odinioară Universitatea de Nord și astăzi se numește altfel. Am marea bucurie să văd că, astăzi, lucrurile pe care le-a început domnia sa sunt continuate de către un om foarte hotărât, foarte dinamic în care eu am încredere. Știu că tot corpul academic de aici este de înaltă ținută și am să-i rog pe colegii de la Cluj să mă ierte dacă voi fi mândru că sunt băimărean și maramureșean. Nu pot să nu îmi ascund într-un fel mâhnirea că nu avem pe blazonul acestui oraș o universitate a noastră. Dar asta nu înseamnă că suntem mai prejos ci asta înseamnă că împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj, împreună cu cadrele universitare de mare prestigiu de la Cluj poate putem evolua. Dar vă promit un lucru, că Baia Mare, pe lângă ceea ce construiți dumneavoastră și ceea ce construim împreună, va avea la un moment dat, și nu foarte târziu, o universitate care se va numi Universitatea Baia Mare”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

inaugurare aula  (3)_800x533

La finalul momentului festiv, opt cadre didactice din mediul universitar au primit distincții de merit.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA