AcasăActualitateSocialINVESTIȚIE – Lucrările de modernizare a străzii Oborului din Baia Mare sunt...

INVESTIȚIE – Lucrările de modernizare a străzii Oborului din Baia Mare sunt în grafic

DISTRIBUIȚI

Municipiul Baia Mare, în calitate de beneficiar, derulează proiectul cu titul „Creşterea accesibilităţii urbane prin modernizarea străzii Oborului din Municipiul Baia Mare”, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Valoarea totală a proiectului este de 13.466.403 lei, din care TVA 2.553.636, asistenţă financiară nerambursabilă solicitată 10.128.622 şi contribuţia proprie a beneficiarului 784.145 lei.. Contractul de finanțare a fost semnat în luna februarie 2013, proiectul urmând a se finaliza în luna decembrie 2015 .

Proiectul contribuie la reducerea efectelor negative asupra mediului înconjurător, prin următoarele măsuri pe care le aplică în cadrul proiectului:

– execuţia lucrărilor de modernizare a străzii, reabilitarea şi extinderea reţelei de canalizare, se evită efectele defavorabile ale apelor asupra străzii şi asupra vegetaţiei din zona străzii şi se asigură condiţii corespunzătoare desfăşurării  traficului şi în perioade de timp mai ploioase;

– de pe suprafaţa parcărilor, apele meteorice se colectează prin guri de scurgere şi are loc trecerea lor prin separatoare de produse petroliere, înainte de descărcarea lor în canalizarea străzii, protejând astfel apa râului Craica în care se deversează canalizarea pluvială;

– înlocuirea vechilor conducte de apă din azbociment, dăunătoare sănătăţii consumatorilor, creşte calitatea vieţii şi a mediului înconjurător; amenajarea zonei verzi din aliniamentul stradal, acesta constituind un factor de reducere a zgomotului faţă de zona rezidenţială, precum şi a dispersiei prafului şi a noxelor emise de către autoturismele din trafic.

”Lucrările prevăzute pe strada Oborului continuă în conformitate cu graficul de realizare a investiţiei. Pe tronsoanele aflate în execuţie, au avansat lucrările de infrastructură la partea carosabilă, parcări şi staţii de autobuz. De asemenea, s-au înregistrat progrese la lucrările edilitare de apă-canal, iar drenul longitudinal de acostament s-a realizat pe întreaga lungime a străzii”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA