AcasăAlteleEconomicINVESTIȚIE DE 1,5 MILIOANE DE EURO – O familie din Cernești a...

INVESTIȚIE DE 1,5 MILIOANE DE EURO – O familie din Cernești a creat prima fermă de roșii bio din Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

INVESTIȚIE   Prima fermă bio din judeţul Maramureş unde sunt cultivate roşii organice a fost amenajată în localitatea Cerneşti. Deşi nu rezistă la fel de mult ca şi cele din cultura de masă, gustul tomatelor bio este inconfundabil. Cu o investiţie de 1 milion şi jumătate de euro, producătorul spune că una dintre condiţiile stabilite înainte de a se apuca de treabă a fost ca produsele să fie bio.

Investiţia a început în 2016 şi a fost 70% din fonduri europene, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale — AFIR, iar restul din contribuţii proprii.

Fiul meu este plecat de 10 ani în Statele Unite şi la un moment dat a vrut să investească aici şi el a impus condiţia ca, dacă face investiţia, să facem numai producţie bio”, spune Mircea Munteanu, de profesie economist şi inginer, devenit acum legumicultor, pentru Adevărul.ro

Prima recoltă a fost anul trecut şi, chiar dacă nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, legumicultorul spune că este mulţumit de calitate.

S-a optat pe cultură bio, asta înseamnă substanţe şi tratamente naturale şi nu au acelaşi efect ca şi un tratament chimic. Am avut în jur de 70 de tone, dar anul ăsta vom face două cicluri de producţie. Am plantat în februarie, iar la sfârşitul acestei luni desfiinţăm cultura şi în august o reînfiinţăm, iar din octombrie, până în decembrie vom fi iar pe piaţă. Încercăm să fim şi în extrasezon”,  mai spune Mircea Munteau.

Citește continuarea pe Adevărul.ro.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA