AcasăEvenimentINVESTIȚIE DE 13 MILIOANE DE EURO – În 27 august are loc...

INVESTIȚIE DE 13 MILIOANE DE EURO – În 27 august are loc licitația pentru execuția lucrărilor de modernizare a Aeroportului Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Dorin Buda, directorul Aeroportului Baia mare a declarat că a fost finalizat, aprobat şi publicat caietul de sarcini pentru proiectul de modernizare a aeroportului. Valoarea totală a investiţiei este de 13 milioane de euro, din care 85% sunt asiguraţi din fonduri europene, 13% de Guvern şi 2% de CJ Maramureş.

„Marcăm etapa fundamentală privind extinderea şi dezvoltarea aeroportului, prelungirea pistei cu aproape 300 de metri şi alte utilităţi de funcţionare. Documentația, caietul de sarcini și toate actele aferente sunt urcate pe SEAP. Noi am avut obligația legală să publicăm anunțul inclusiv în Jurnalul oficial al Uniunii Europene de aceea este și termenul destul de lung, iar potențialii doritori pot să depună oferte.

Fiind o lucrare dificilă, consider că în criteriul de evaluare undeva pe la 60% va fi preţul şi un procent de 40% timpul de execuţie. Important va fi ca firmele să dovedească posibilitatea executării acestei investiţii până la sfârşitul lunii decembrie, una dintre condiţiile impuse de finanţator, pentru că e vorba de fonduri europene necheltuite din perioada 2007-2013. E singurul obstacol major iar firmele trebuie să demonstreze că deţin infrastructura logistică pentru a termina lucrarea în câteva luni de zile”, a precizat Dorin Buda.

Caietul de sarcini a fost validat de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice iar următorul pas, conform procedurii, va fi licitaţia pentru alegerea executantului lucrării, stabilită pe 27 august, ora 11, moment în care se vor deschide toate ofertele depuse.

A fost finalizat și actualizat studiul de fezabilitate, s-a expertizat din punct de vedere tehnic pista, s-a făcut studiul geologic, documentația cadastrală și evaluarea terenurilor care urmează să fie expropriate. Așa cum v-am mai informat, în ultima sa ședință, Consiliu Județean a  aprobat și cota de 2% care îi revine pentru cofinanțarea proiectului de reabilitare a aeroportului.

Grigore Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA