spot_img
AcasăAdministrațieINVESTIȚIE CREȘE BAIA MARE - Grupe noi, camere senzoriale pentru copiii între...

INVESTIȚIE CREȘE BAIA MARE – Grupe noi, camere senzoriale pentru copiii între 0 și 35 de luni din Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Două dintre creșele coordonate de Primăria Baia Mare prin Direcția de Asistență Socială vor fi reabilitate, lucrările fiind finanțate din bani europeni. Este vorba despre Creșa nr. 3 și Creșa nr. 10 unde vor fi demarate procedurile de reabilitare și dotare a unor spații moderne pentru copii. Este vorba despre camere senzoriale destinate micuților băimăreni cu vârste cuprinse între 0 și 35 de luni.

Starea copilului este esențială pentru randamentul actului educațional la acest nivel de vârstă, iar componenta inovativă a acestor spații este esențială deoarece pune accent pe relația dintre copil și educator. Aceste spații moderne vor permite ca educația micuților să fie dezvoltată și prin stimularea vizuală, auditivă, tactilă, prin proiecții cu diferite forme, muzică ambientală liniștitoare, cărți senzoriale, cercuri senzoriale, suporturi cu tăvi care vor conține apă, nisip kinetic, plastilină și alte materiale. Serviciile educaționale se vor oferi copiilor și în afara sălii senzoriale”, a declarat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Proiectele cumulează o valoare totală de 7.648.911 RON și sunt cofinanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, fiind desfășurate pe o durată de 30 luni.

Pe lângă pachetul de servicii educaționale destinate copiilor, proiectele vin și în sprijinul adulților, respectiv părinți/tutori/persoane care au în grijă copii cu părinții plecați la muncă în străinătate. Adulții vor beneficia de servicii pentru a-și găsi un loc de muncă și pentru a-și dezvolta abilitățile parentale”, a mai spus Cherecheș.

Dacă sunteți interesați de acest proiect și vreți să vă numărați printre beneficiari, puteți obține informații suplimentare la Direcția de Asistență Socială Baia Mare, cu sediul în Baia Mare, str. Dacia, nr.1, tel: 0262-211949 sau pe email: [email protected]

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA