Acasăsinucidere maramuresINVESTIGAȚIE - 7% dintre preoții catolici din Australia, acuzați de comiterea unor...

INVESTIGAȚIE – 7% dintre preoții catolici din Australia, acuzați de comiterea unor fapte de pedofilie

DISTRIBUIȚI

INVESTIGAȚIE O investigație din Australia a scos la iveală că până la 7% din preoții catolici au fost acuzați de comiterea unor fapte de pedofilie, în perioada 1950-2010. Peste 40% dintre biserici sunt vizate de aceste acuzații, notează AFP și BBC News, scrie Libertatea.

INVESTIGAȚIE Australia a cerut în urmă cu cinci ani lansarea unei investigaţii de către Comisia Regală cu privire la abuzurile sexuale comise în Biserica Catolică.

Acum, această investigație a scos la iveală că până la 7% din preoţii catolici au fost acuzaţi de comiterea unor abuzuri sexuale asupra copiilor în perioada 1950-2010.

Aceste fapte ”şocante” nu au fost niciodată investigate, deşi autorităţile religioase aveau rapoarte complete despre preoţii problematici.

Mai precis, Comisia Regală a Răspunsului Instituţional pentru Abuzarea Sexuală a Copiilor a primit informaţii despre 4.444 de presupuse incidente de pedofilie raportate autorităţilor religioase în ultima jumătate de veac, iar în unele episcopii până la 15% din preoţii erau vizaţi de asemenea acuzaţii.

Aceste poveşti erau similare. Copiii erau ignoraţi sau, chiar mari rău, pedepsiţi. Acuzaţiile nu erau niciodată investigate.

Preoţii erau mutaţi. Membrii parohiei, în care ajungeau preoţii, nu ştiau nimic despre acuzaţii. Documentele nu erau păstrate sau erau distruse. Păstrarea secretelor era extrem de importantă”, a declarat Gail Gurness, o avocată din Comisia Regală.

Vârsta medie a victimelor era 10-11 ani, iar preoţii catolici vizau atât fete cât şi băieţi. De asemenea, 90% din cei 1.880 de preoţi acuzaţi de-a lungul anilor erau bărbaţi.

Membrii comisiei au discutat cu mii de supravieţuitori şi au ascultat mărturiile copiilor abuzaţi în biserici, orfelinate, cluburi sportive sau şcoli.

”Aceste numere sunt şocante, sunt tragice şi imposibil de justificat. Aceste date, precum şi tot ce am auzit în ultimii patru ani, pot fi interpretate într-un eşec uriaş din partea Bisericii Catolice de a apăra copiii din Australia”, a declarat directorul executiv al Comisiei Regale.

Mai mulți oficiali catolici din Australia vor depune mărturie în următoarele săptămâni, în timp ce raportul final al investigației va fi făcut public până la finalul anului. Totodată, Vaticanul urmăreşte îndeaproape activitatea Comisiei.

sursa

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA