AcasăActualitateSocialINVENTIVI - Românii divorțează ca să-și cumpere mai ieftin a doua casă

INVENTIVI – Românii divorțează ca să-și cumpere mai ieftin a doua casă

DISTRIBUIȚI

INVENTIVI Pe lista motivelor de divorţ, românii au mai adăugat unul: TVA-ul mare pentru cea de-a doua locuinţă cumpărată. Nu este o glumă, ci realitatea cu care se confruntă tot mai des dezvoltatorii, conform Antena 3.

INVENTIVI Pentru că legea nu le permite ambilor soţi să beneficieze de cota de TVA de cinci la sută pentru un apartament nou, foarte mulţi aleg să divorţeze şi să se recăsătorească după ce fac achiziţia.

Aflaţi în imposibilitatea de a-şi cumpăra al doilea apartament cu un TVA de cinci la sută, ca la prima locuinţă, în loc de 19, cât le impune acum legea, mulţi români au ajuns să divorţeze, ca să poată să-şi cumpere un apartament nou.

 Practic, la un apartament de 450 de mii de lei, respectiv o sută de mii de euro, economia ar fi de 63 de mii de lei. În paralel, un divorţ încheiat pe cale amiabilă îi costă pe români doar câteva sute de lei.

Dezvoltatorii imobiliari spun că un TVA redus, de cinci la sută la a doua sau a treia locuinţă, în loc de 19%, ar veni în avantajul tuturor.

Specialiştii spun însă că o eventuală reducere de TVA nu va veni neaparat în sprijinul clienţilor.

Chiar şi Guvernul şi-a manifestat susţinerea pentru eliminarea TVA-ului la achiziţiile de locuinţe noi.

Din 2016, cetăţenii români sau străini care cumpără proprietăţi pe teritoriul României ce nu valoarează mai mult de 100.000 de euro beneficiază de o cotă de TVA redusă la 5%.

sursa INFO

sursa FOTO

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA