AcasăEvenimentINUNDAȚII - Cod roșu în Maramureș, pe pârâul Bârsău. 125 de...

INUNDAȚII – Cod roșu în Maramureș, pe pârâul Bârsău. 125 de gospodării inundate si 14 persoane evacuate (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

În urma ploilor abundente din această noapte o serie de localități din județul Maramureș au fost afectate de scurgerile de pe versanți. Începând cu ora 02.00, în această dimineață dispeceratul ISU Maramureș a fost anunțat despre producerea unor inundații în următoarele localități: Fărcașa, Buzești, Sârbi, Ardusat, Ilba, și Seini. La această oră mai multe gospodării sunt afectate la Buzești și în Ilba. În zonele Ilba și Seini pe DE 58 și Ardusat pe DJ 108A și DJ 193 circulația este restricționată pe un singur sens.

Pompierii militari maramureșeni intervin în teren pentru a da o mână de ajutor cetățenilor și pentru a înlătura efectele produse de scurgerile de apă. De asemenea, președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul județului Maramureș, domnul inginer Anton Rohian și grupa operativă a Inspectoratului  pentru Situații de Urgență ” Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș , condusă de inspectorul șef al ISU lt.col Mureșan Ioan sunt pe teren în zonele afectate pentru coordonarea acțiunilor de intervenție.

Pana la ora 14, hidrologii au emis un COD ROSU de inundatii pe raul Barsau din judetul Maramures si pe alte cateva rauri din Salaj si Satu Mare.

ACTUALIZARE 1

Institutul Naţional de Hidrologie si Gospodărire a Apelor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate in ultimele ore, a emis o avertizare hidrologică COD PORTOCALIU pentru data de 27.05.2015, intre orele 06:30 – 14:00, fiind afectate bazinele râurilor Crasna (judeţele Satu Mare si Sălaj), Someş (judeţele Maramureş, Satu Mare si Sălaj) şi Someşul Mic. Fenomenele vizate  sunt: scurgeri importante de pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie şi inundaţie. Totodată, a fost emisă la ora 09:00 o nouă avertizare

COD ROŞU de fenomene hidrometeorologice periculoase, pentru râul Bârsau, in zona staţiei hidrometrice Buciumi. Fenomenele vizate sunt: risc de viituri majore, ameninţarea directă si generalizată asupra siguranţei persoanelor si a bunurilor.

Până in prezent, in judeţul Maramureş, ca urmare a fenomenelor meteo înregistrate in ultima perioadă, au fost evacuate  14 persoane (10 inBuciumi şi4 inMireşul Mare), au fost afectate 125 de gospodarii, teren agricol mai multe fântâni, in localităţile: Sârbi, Buzeşti, Tămaia, Fărcaşa, Ardusat, Buciumi, Valea Chioarului, Seini, Cicârlau, Ilba. Până la aceasta ora pe drumurile judeţene si naţionale din judeţ se circulă fără restricţii.

In prezent se află in teren, la intervenţii, grupuri operative ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgentă Maramureş, coordonate de preşedintele C.J.S.U, prefectul judeţului, ing. Anton Rohian, inspectorul sef al ISU Maramureş lt.col. Ioan Mureşan si directorul S.E.G.A Maramureş, Ioan Podar.

ACTUALIZARE 2

În 2 școli din județul Sălaj, localitățile Chieud și Chieșd au fost suspendate cursurile în această dimineață, ca măsură preventivă. Alte intervenții ale pompierilor militari au contat  în evacuarea apei din gospodării şi obiective economice, degajarea căilor de acces, acordând permanent sprijin cetățenilor care au solicitat ajutor. În localitatea Mireșul Mare din Maramureș se intervine cu barcă a ISU pentru evacuarea a patru turiști aflați într-o rulotă, aceștia fiind surprinși de o viitură.

ACTUALIZARE 3 – Leordina

Probleme a făcut ploaia torențială și în Maramureșul Istoric. În Leordina ploaia torentiala a adus aluviuni și copaci și a distrus drumurile de acces. Fotografii si imagini video ne-au fost furnizate de corespondentul nostru, Claudiu Ban.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA IMAGINI SENZATIONALE FILMATE LA MIREȘU MARE. OPERAȚIUNE DE SALVARE.

ȘOMCUTENII AR PUTEA RĂMÂNE FĂRĂ APĂ POTABILĂ.

EFECTE INUNDATII LEORDINA

INUNDAȚII BUCIUMI – imagini amator

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA