AcasăEvenimentINUNDAȚII - 60 de localități din patru județe au fost afectate de...

INUNDAȚII – 60 de localități din patru județe au fost afectate de revărsarea apelor

DISTRIBUIȚI

În contextul prelungirii avertizărilor hidro-meteorologice pentru mai multe judeţe din Nordul şi Vestul ţării, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA a dispus ca forțele aflate în teren să fie suplimentate cu efective de intervenție din județele limitrofe celor afectate de inundații. Astfel, detaşamente compuse din 20-30 de pompieri se vor alătura efortului de îndepărtare a efectelor inundațiilor de ieri.

La acest moment sunt în vigoare: o avertizare de Cod Roşu de inundaţii pentru un sector îndiguit al râului Crasna de pe raza judeţului Satu-Mare, valabilă până mâine, la ora 12.00 şi o avertizare de Cod Portocaliu pentru râul Maja din judeţul Satu-Mare, cu valabilitate până astăzi la ora 18.00.  Alte râuri din judeţele Satu-Mare, Bihor şi Arad sunt până mâine la ora 12.00 sub atenţionare de Cod Galben.

Din după–amiaza zilei de ieri şi în cursul nopţii trecute, peste 800 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au acţionat în cele 60 de localităţi din cele 4 judeţe afectate de inundaţii, respectiv Satu-Mare, Maramureş, Sălaj şi Cluj.

De ieri și până astăzi au fost evacuate preventiv 157 de persoane. Toate acestea sunt în siguranţă, unele fiind cazate la rude şi altele în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţile locale.

După finalizarea fazei de intervenţie, imediat ce condiţiile meteo o vor permite, în paralel cu activitatea de înlăturare a efectelor fenomenelor hidro-meteo periculoase, va începe acţiunea de evaluare a pagubelor produse care va fi realizată de autorităţile locale.

foto - facebook.com (Iadara Maramures)

Ministerul Afacerilor Interne rămâne mobilizat, având la dispoziție 13.500 de forțe, care pot fi folosite de către structurile care coordonează intervenţiile în plan local.

Viceprim-ministrului Gabriel OPREA este informat permanent în legătură cu evoluţia situaţiei operative, acţiunile din teren fiind coordonate prin Centrul de Coordonare a Intervenţiilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

VEZI AICI IMAGINI DIN MIREȘU MARE ȘI BUCIUMI.

VEZI AICI IMAGINI ȘI VALEA CHIOARULUI.

ȘOMCUTENII AR PUTEA RĂMÂNE FĂRĂ APĂ POTABILĂ.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA