spot_img
AcasăActualitateSocialÎntrevedere cu reprezentanții Colegiului Național al Asistenților Sociali din România

Întrevedere cu reprezentanții Colegiului Național al Asistenților Sociali din România

DISTRIBUIȚI

În data de 1 aprilie 2014, a avut loc în Palatul Parlamentului – Senat, întâlnirea membriilor Comisiei pentru Muncă, Familie și Protecție Socială, senatorul Liviu Marian Pop, Petru Alexandru Frătean și Csaba Pataki cu domnii Dorin Buzducea și Cristian Roș, reprezentanții Colegiului Național al Asistenților Sociali din România.

Scopul acestei întrevederi a vizat identificarea unor măsuri de alocare a unor fonduri suplimentare asistenților sociali. Printre propunerile enumerate de reprezentanții Colegiului Național al Asistenților Sociali din România s-a regăsit posibilitatea de accesare a unor fonduri europene pentru a crește numărul de asistenți sociali alocați beneficiarilor. În contextul actual,  numărul persoanelor care au nevoie de asistență socială a crescut cu 25%, preponderent în zona rurală. Prin urmare, această problemă ridicată reprezintă un punct de interes major pentru Comisia pentru Muncă, Familie și Protecție Socială.

În urma discuțiilor, președintele Comisiei, senatorul Liviu Marian Pop, a propus o întâlnire de lucru strategică în care să fie prezenți și reprezentanți ai Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Finanțelor și Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice: ” Pentru rezolvarea acestei probleme actuale, am stabilit cu reprezentanții Colegiului Asistenților Social să organizăm o ședintă de lucru pentru a identifica axele prioritare de accesare a unor fonduri europene, astfel să reușim să le oferim beneficiarilor asistenții sociali de care au nevoie. Serviciile sociale sunt necesare pentru dezvoltarea și ajutorarea persoanelor defavorizate, iar acest aspect nu trebuie ignorat, ci rezolvat cât mai curând.“, a declarat senatorul Liviu Marian Pop.

Întălnirea de lucru propusă urmează să se desfășoare după vacanța de Paști, între timp se va lucra la o prezentare detaliată a lacunelor  și a nevoilor din sistemul asistenței sociale.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA