AcasăMARAMURESUL ISTORICÎNTREBARE CU RĂSPUNS - Unde sunt țevile lui Ion Bledea, fostul primar...

ÎNTREBARE CU RĂSPUNS – Unde sunt țevile lui Ion Bledea, fostul primar din Sighetu Marmației?

DISTRIBUIȚI

Recent ne-a parvenit pe surse din Primăria Sighetu Marmației o informație senzațională.

După cum se știe fostul primar PNL al Sighetului din legislatura 1996 – 2000, ing. Ion Bledea, anticomunist zgomotos și „liberal” de ocazie, a avut o fantezie înfierbântată de genul comunismului primitiv, anume să refacă vechea rețea de termoficare centralizată a orașului de pe vremea lui Ceaușescu, exact în condițiile în care Centrala termică de pe fosta platformă a CPL dăduse faliment, scop în care a comandat și a adus din Suedia, bineînțeles fără să plătească, o cantitate mare de țevi în valoare aprox. un milion două sute de mii de dolari.

Normal, cu țevile nu s-a mai putut face nimic. Acestea au fost depozitate mai întâi la Enmec-ul falimentar, apoi la Acaterm, iar după ce sediul Acatermului a fost retrocedat Protopopiatului greco-catolic și consilierei PNL Anișoara Mihali, țevile au dispărut pur și simplu de acolo.

Firma ABB din Suedia l-a dat în judecată pe fostul primar Ion Bledea, ca să-și recupereze banii pe țevi, peste două milioane de dolari cu penalități cu tot, dar domnul Bledea s-a apărat în Justiția română cu argumentul strămoșesc, zicând că „doară el nu o dus țevile acasă”! –  și  atunci de ce să le plătească el? Dar firma suedeză nu și nu, banii jos!

Și totuși unde au dispărut țevile? Adevărul este că țevile de peste un milion de dolari aparținând firmei ABB din Suedia au fost „luate” de la Acaterm fără nici un fel de acte, adică vorbind cinstit au fost furate de către fostul primar Ovidiu Nemeș și managerul Spitalului municipal Alexandru Oros și utilizate la reabilitarea încălzirii din Spital. E adevărat, nici ei nu le-au dus acasă, dar în termeni juridici furtul rămâne furt.

De data asta suedezii au mai mari șanse să-și recupereze banii de pe țevi, cerându-i de la cei care le-au furat din curtea Acaterm, adică de la Nemeș & Oros. De la fostul primar Ion Bledea nu există nici o șansă ca banii să fie recuperați, pentru că dânsul, dând dovadă de rafinamentul țărănesc al omului lotru, și-a înstrăinat toată averea, rămânând doar cu bicicleta sa ajunsă proverbială, încât lui Bledea nu i se pot lua decât eventual boii de la bicicletă. În schimb cei doi care au furat țevile, managerul Spitalului Alexandru Oros în calitate de făptuitor și primarul Ovidiu Nemeș în calitate de instigator și complice au, slavă Domnului, bani destui.

Ar fi de ajuns ca reprezentații firmei păgubite din Suedia să vină la Sighet, să facă plângere penală împotriva celor doi, să obțină aprobări și să facă ceva săpături prin curtea Spitalului. Acolo, la 80 de centimetri sub pământ, se află îngropată dovada clară și suficientă a acestui furt coordonat instituțional, comis cu tupeul agresiv al celor care în adolescență și-au făcut mâna la „cutii” în Franța

I. Bembea

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA