Acasă sinucidere maramures ÎNTRE TIMP, ÎN FINLANDA – Cetățenii vor primi o rentă viageră de...

ÎNTRE TIMP, ÎN FINLANDA – Cetățenii vor primi o rentă viageră de 750 de euro pe lună, pe viață

DISTRIBUIȚI

ÎNTRE TIMP, ÎN FINLANDA  Finlanda va da anul viitor startul unui program care prevede acordarea cetăţenilor o rentă viageră cuprinsă între 550 şi 750 de euro.

Acordarea unei rente viagere tuturor cetăţenilor ar fi mult prea costisitor, iar în program vor fi incluşi oameni care primesc deja ajutoare de la stat, spune profesorul Olli Kangas de la Social Security Institution Kela.Finlandezii vor primi aceşti bani pe viaţă, iar cei care vor să muncească să câştige în plus o vor putea face.  Sunt vizate persoanele cu vârste cuprinse între 25 şi 63 de ani.

INFORMARE – Proceduri mai simple pentru călătoria în străinătate a cetățenilor români minori

În ţara noastră, deputatul Varujan Pambuccian declară că lucrul pe care noi trebuie să-l evităm acum este ca peste 15 ani să nu avem în România o clasă a oamenilor inutili ca vector social major. Acesta a subliniat că rolul unui stat inteligent este să nu îşi creeze un vector social major, precum o clasă a oamenilor inutili.

„Împingând copiii de mici către balet şi bune maniere îi scoatem cu diploma de şomeri la sigur. Copiii ăia vor îngroşa clasa oamenilor inutili. Rolul unui stat inteligent, al unei guvernări inteligente este să nu îşi creeze singur un vector social major. Sunt state care de acum iau măsuri de evitare a unui conflict social, dar îşi permit lucrul acesta. De exemplu, Finlanda de anul trecut are lege: cine nu vrea să muncească, are o rentă viageră.

ÎN CREŞTERE- Tot mai mulţi maramureşeni beneficiază de pensii europene

În Elveţia a căzut anul acesta cu 77% la referendum legea. Franţa şi Marea Britanie pregătesc legea asta. China a înţeles că va avea câteva sute de milioane de şomeri, dar a înţeles că dacă pierde supremaţia în zona de producţie industrială chiar nu mai are nicio şansă. Este ţara unde se află cele mai multe fabrici robotizate din lume astăzi. Atunci ce ar fi smart în oraşe este componenta educaţională”, a mai arătat Pambuccian.

Sursă

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA