spot_img
AcasăEvenimentVIDEO - INTERVENTII RAPIDE – Politia Romana are la dispozitie un automobil...

VIDEO – INTERVENTII RAPIDE – Politia Romana are la dispozitie un automobil Lotus Evora S de 76.000 de euro

spot_img

DISTRIBUIȚI

Politia Romana are la dispozitie, incepand de azi – 10 august, pentru doi ani, un automobil Lotus Evora S, ce va fi folosit pentru misiuni de interventie rapida si supraveghere a traficului. Automobilul este oferit gratuit de catre constructorul britanic de automobile sport, in parteneriat cu Forza Rossa, pentru doi ani. Evora S va fi folosit de primul echipaj de elita „Lotus” al Politiei Rutiere din Romania pentru supravegherea arterelor aglomerate si cu risc sporit. Masina va fi utilizata pentru misiuni de patrulare si de interventie rapida.

Autoturismul poate atinge o viteza maxima de 280 de kilometri pe ora si costa 76.000 de euro.”Sunt incantat sa sustin aceasta initiativa de popularizare a ideii de conducere responsabila si salut angajamentul Lotus privind siguranta circulatiei rutiere, mai ales ca astazi marcam Ziua fara accidente rutiere„, a afirmat ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris. El a salutat gestul echipei Lotus Cars de a se implica activ in lupta impotriva accidentelor.In opinia sa, un brand admirat si cu traditie cum e Lotus contribuie la consolidarea unei culturi locale de conducere responsabila si aduce un element important de expertiza britanica in peisajul autohton.La randul sau, seful Departamentului Schengen, Afaceri Europene si Relatii Internationale din MAI Marian Tutilescu si-a exprimat speranta ca prezenta unui asemenea autoturism inscriptionat cu insemnele Politiei sa reprezinte un semnal preventiv si pe de alta parte un mesaj clar: „Atentie! Eu pot sa prind pe oricare dintre voi!”.

„Romania este una dintre tarile in care siguranta traficului rutier are probleme serioase. Una dintre principalele cauze sau principala cauza chiar care genereaza accidente in traficul rutier este viteza„, a spus Liviu Popa, seful Inspectoratului General al Politiei Romane. El are convingerea ca dotarea Politiei cu acest bolid va aduce mai multa siguranta pe autostrazile si soselele din Romania.

Proiecte similare au avut loc deja in Marea Britanie si recent in Italia, unde Politia Militara (Carabinierri) a fost echipata cu doua automobile Evora S oferite gratuit de Lotus. Romania este astfel a treia tara din lume care realizeaza un parteneriat oficial intre Lotus Cars si Politie.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA