Acasă Actualitate Social INTERVENTII ISU MARAMURES - Patru incendii, 28 interventii SMURD si alimentarea cu...

INTERVENTII ISU MARAMURES – Patru incendii, 28 interventii SMURD si alimentarea cu apa a fantanilor din satul Valenii Somcutei

DISTRIBUIȚI

Personalul I.S.U. Maramureş a executat nu mai puţin de 33 de intervenţii pe parcursul acestui sfârşit de săptămână. Din total, cele mai multe- 28, au fost acţiunile la care au luat parte medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.R.D. Dintre acestea, 12 au fost la traumatisme, 7 la afecţiuni medicale, 5 afecţiuni neurologice, 2 intoxicaţii şi un stop cardiorespirator resuscitat.

Pompierii au fost solicitaţi şi ei la intervenţii de toate tipurile, de la alimentare cu apă menajeră a gospodăriilor populaţiei, până la deblocarea de uşi şi incendii. Vineri, 10.02.2012, în jurul orei 12.20, pompierii Gărzii de Intervenţie Şomcuta Mare au alimentat cu 9000 de litri de apă fântâna unor localnici din satul Vălenii Şomcutei.

În aceeaşi zi, la 13.42, pompierii Pichetului Târgu Lăpuş au intervenit la un incendiu declanşat la un ciclon de depozitare a rumeguşului al unei firme de prelucrare a lemnului din oraş. După circa o oră şi jumătate de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat. Au ars circa 1000 de kilograme de rumeguş. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost o scânteie mecanică.

În aceeaşi zi, la 16.07, pompierii Gărzii de Intervenţie Borşa au fost chemaţi în ajutor la un incendiu declanşat la un imobil de pe strada Libertăţii din oraş. Datorită intervenţiei lor rapide, a ars doar funinginea din coşul de fum necurăţat.

Sâmbătă,11.02.2012, în jurul orei 22.38, pompierii Detaşamentului Sighetu Marmaţiei au fost solicitaţi să intervină la un incendiu izbucnit într-o gospodărie din satul Breb, comuna Ocna Şugatag. Incendiul a fost lichidat după aproape o oră de luptă cu flăcările. La operaţiune au participat şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Ocna Şugatag. Intervenţia rapidă a pompierilor a limitat pagubele la circa 15 metri pătraţi de tavan din lemn şi 5 metri pătraţi de acoperiş învelit cu azbociment deterioraţi de foc. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza coşului de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile din jur.

Duminică ,12.02.2012, la 07.38, pompierii Detaşamentului Sighetu Marmaţiei au intervenit din nou, de această dată la un incendiu izbucnit într-o gospodărie situată pe strada Dragoş Vodă din municipiu. Focul a fost stins după aproape o oră de luptă. Au ars circa 15 metri pătraţi de tavan din lemn. Incendiul s-a declanşat, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA