spot_img
AcasăActualitate112INTERVENȚIE - Un paramedic de la ISU Maramureș este salvator și în...

INTERVENȚIE – Un paramedic de la ISU Maramureș este salvator și în timpul liber

DISTRIBUIȚI

În data de 28 mai 2016, aflându-se în timpul liber, plutonierul major Maghear Marius Romeo, subofiţer al Detaşamentulului de Pompieri „Marchiş Adrian” Baia Mare, Garda nr. 2 de intervenţie Fărcaşa a participat la un eveniment desfăşurat în incinta unui hotel din localitatea Baia Mare, se arată într-un comunicat de presă de la ISU Maramureș. 

În jurul orelor 22.40 când a intrat în hotel a observat o persoană de sex masculin căzută pe jos iar câteva persoane încercau să-i acorde primul ajutor. Fără să mai stea pe gânduri a solicitat persoanelor aflate de faţă să fie lăsat să intervină în acordarea primului ajutor, menţionând faptul că este paramedic în cadrul ISU Maramureș. Astfel, a executat manevre de resuscitare alternativ, împreună cu persoanele prezente la eveniment care erau cadre medicale, asupra pacientului inconştient până la sosirea echipajului de terapie intensivă mobilă din cadrul Detaşamentulului de Pompieri „Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare, solicitat prin apelul de urgenţă 112, continuând să acorde sprijin echipajului în activităţile desfăşurate, precum şi pentru transportarea pacientului în siguranţă până la autospeciala SMURD.

Pacientul a fost preluat de către echipajul TIM SMURD, fiind transportat la Spitalul judeţean din Baia Mare în stop cardio-respirator resuscitat, ameliorat la predare, iar acum, datorită intervenției prompte a plt. maj. Maghear Marius și a cadrelor medicale de față la eveniment, pacientul este în afara oricărui pericol.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA