AcasăActualitate112INTERVENŢIE DE URGENŢĂ A SALVAMONTIŞTILOR - Un turist a fost lovit puternic de...

INTERVENŢIE DE URGENŢĂ A SALVAMONTIŞTILOR – Un turist a fost lovit puternic de un cal pe Platoul Padina

spot_img

DISTRIBUIȚI

INTERVENŢIE DE URGENŢĂ Intervenţie de urgenţă a salvamontiştilor de la postul montan Peştera, în platoul Padina, Munţii Bucegi. Un turist a fost lovit puternic de un cal şi a avut nevoie de sprijinul autorităţilor pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Turistul rănit se afla pe Platoul Padina, în apropierea Centrului Naţional Salvamont. Acesta a cerut sprijinul salvamontiştilor prin apel la 112, scrie Observator.

O echipă formată din 9 salvatori montani de la baza Salvamont Salvaspeo Peştera din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa a fost mobilizată ajungând la victima în aproximativ 7 minute.

Bărbatul, în vârstă de 64 de ani, din municipiul Bucureşti, era semi-conştient cu un traumatism cranio-cerebral, o plagă hemoragică la arcada sprâncenoasă stângă şi multiple plăgi şi escoriaţii la nivelul membrelor suprioare şi inferioare.

Starea de sănătate a turistului nu era foarte bună, având saturaţia de oxigen sub 90%, multiple episoade de amnezie şi confuzie, astfel că salvatorii au decis transportarea la baza Salvamont Salvaspeo Peştera.

Pe timpul transportului, bărbatul a fost imobilizat şi I s-a administrat oxigen şi substanţe medicamentoase pe cale intravenoasă.

Pentru că ora era prea târzie pentru transportul cu elicopterul SMURD, pacientul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu două ambulanţe.

A fost preluat de un echipaj SMURD, iar apoi predat ambulanţei SAJ venită în sprijin la locul de întâlnire în zona Cheilor Coteanu.

Info şi foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
TE-AR MAI PUTEA INTERESA