AcasăAdministrațieINTERVENȚIE - Cherecheș a primit avizul Comitetului pentru Situații de Urgență pentru...

INTERVENȚIE – Cherecheș a primit avizul Comitetului pentru Situații de Urgență pentru asanarea zonelor Craica, Pirită, Ferneziu, Gării și Cuprom

DISTRIBUIȚI

INTERVENȚIE – Cherecheș a primit avizul Comitetului pentru Situații de Urgență pentru asanarea zonelor Craica, Pirită, Ferneziu, Gării și Cuprom

Modul ineficient în care autoritățile acționează în zonele locuite cu preponderență de cetățenii de etnie rromă determină reacții dure din partea autorității locale și a primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Drept urmare acesta cere tuturor factorilor abilitați să nu mai ignore legea și drepturile cetățenești.

Aici vorbim în primul rând de copii, dar în același timp despre persoane care nu se află sub niciun fel de protecție și nu au nici un fel de condiție de viață așa cum comunitatea trebuie să le ofere, indiferent de ce etnie sunt, de gradul educațional pe care îl au sau pe scara socială pe care se asează. Vreau să costatăm că ne aflăm într-o situație de urgență din acest punct de vedere și să transmitem autorităților județene, dar și celor care își desfășoară activitatea la nivel național, starea de fapt din aceste comunități, astfel încât să putem demara o intervenție foarte determinată pentru rezolvarea punctuală, pe fiecare zonă în parte a condițiilor și a problemelor pe care le au cetățenii din aceste zone. Trebuie să avem în vedere inclusiv asanarea unor astfel de zone, prin relocarea acestor cetățeni și crearea unor condiții de viață mai bune” a spus primarul Cătălin Cherecheș.

De altfel Comitetul Local pentru Situații de Urgență a aprobat intervenția autorităților în zonă, precum și aplicarea în mod strict a politicilor de locuire și respectarea obligațiilor pe care le are autoritatea locală față de aceste comunități, acelea de a asigura accesul tuturor în mod egal la asistență socială, educație și sănătate.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA