AcasăAdministrațieINTERESUL POLITIC, MAI PRESUS DE CETĂȚENI – Centrul Vechi, și de Paști...

INTERESUL POLITIC, MAI PRESUS DE CETĂȚENI – Centrul Vechi, și de Paști o mare parcare. Circulația rămâne deschisă

DISTRIBUIȚI

Centrul Istoric al municipiului Baia Mare va rămâne deschis circulației și în perioada sărbătorilor Pascale. Asta după ce solicitarea Coaliției pentru Baia Mare a fost respinsă în comisia de circulație. Cererea consilierilor locali presupunea ca zona istorică a municipiului să fie transformată în pietonală, în perioada sărbătorilor. Mai exact, circulația rutieră ar fi urmat să fie închisă de vineri, 14 aprilie, ora 18:00 până marți, 18 aprilie, ora 05:00, la fel și parcarea situată în fața Cinematografului Minerul.

La comisia de circulație s-au prezentat consilierii Coaliției pentru Baia Mare pentru a-și susține cauza. Însă, surpriză. În cadrul întâlnirii au aflat de ce nu se poate transforma zona într-una pietonală. Mai surprinzător este că la baza acestei decizii de a nu închide circulația nu se află un argument legal, ci unul abuziv.

Noi dorim să închidem circulația dar nu dorește interimarul”, ar fi spus Vasile Barbul la comisia de circulație, arată surse din rândul consilierilor locali.

Nu vom comenta foarte mult această decizie, dar le reamintim tuturor celor aflați în funcții de conducere că interesul cetățenilor trebuie să fie mai presus de interesul politic. Mai mult, municipiul Baia Mare nu este o comună sau un sat, cum este de exemplu Oarța, astfel că, nu ar fi rău să urmăm exemplul marilor orașe europene și să nu concurăm la nivel de sate…

Coaliția pentru Baia Mare va iniția săptămâna viitoare o dezbatere publică cu agenții economici din zona Centrului Vechi cu privire la parcarea din fața Cinematografului Minerul, dar și pentru a discuta cu aceștia modalități de a-i sprijini în susținerea activităților comerciale derulate în zona istorică.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA