AcasăActualitateSocialINTENTIE: Un nou vaccin gratuit pentru bebeluşii (VIDEO)

INTENTIE: Un nou vaccin gratuit pentru bebeluşii (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Bebeluşii ar putea fi vaccinaţi împotriva  unui inamic nevăzut : pneumococul. Ministerul Sănătăţii intenţionează să introducă  vaccinul pneumococic în Programul Naţional de Imunizare, până la finele acestui an. 

Un protocol de colaborare care vizează acţiuni comune pentru drepturile copiilor români de a fi vaccinaţi pneumococic  a fost semnat de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai  Coaliţiei pentru o Nouă Prevenţie.
„Din nefericire, în România doar 2% dintre părinţi îşi permit să-şi vaccineze copiii împotriva acestui inamic nevăzut, pneumococul. Luptăm pentru dreptul copiilor români de a fi vaccinaţi încă din septembrie 2012 „ , a precizat  Andreea Marin, ambasador al campaniei, se arată pe site-ul Ministerului Sănătăţii.
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaesu, a solicitat un punct de vedere Comitetului Naţional de Vaccinologie cu privire la introducerea vaccinului pneumococic în calendarul obligatoriu de imunizări.
“După rectificarea bugetară sperăm să dăm drumul la procedurile de achiziţionare a vaccinului şi, din trimestrul IV, să începem imunizările”, a precizat ministrul. Vaccinul pneumococic ar urma să fie introdus în Programul Naţional de Imunizare, până la finele acestui an.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA