AcasăEvenimentÎnțelepții Maramureșului, vizitați de autorități. Diplome de excelență pentru cei mai în...

Înțelepții Maramureșului, vizitați de autorități. Diplome de excelență pentru cei mai în vârstă maramureșeni

DISTRIBUIȚI

In cursul zilei de vineri, 5 decembrie 2014, prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, a fost in vizită in satul Corneşti (comuna Călineşti), acasă la cel mai vârstnic maramureşean, Ivanciuc Mihai, care sâmbătă, 6 decembrie 2014, împlineşte vârsta de 105 ani. Cu această ocazie, prefectul judeţului i-a înmânat o diplomă de excelenţă domnului Ivanciuc Mihai, ca semn de recunoaştere si preţuire, cu deosebit respect si apreciere, pentru mai bine de un secol de viaţă in onestitate si credinţă.

„E perfect sănătos, nu ia nici un medicament si nici nu ţin minte sa fi luat in viata lui. Iese singur pe strada si se plimbă pe uliţă, simte nevoia să facă mişcare” spune un nepot. „Să vă dea bunul Dumnezeu sănătate si gânduri bune! Si vă rog să mă credeţi că n-am venit aici decât cu modestie si cu bun simt. E un exemplu pentru mine si pentru noi toţi cum o viata trăită in credinţă si in onestitate poate fi dusă până acolo unde putini isi pot imagina” a punctat Anton Rohian.

„Am fost peste tot in tara asta. Din Constanta in Bucovina si din Banat in Cluj. Am venit odată pe jos din Rădăuţi, când am mers să aducem cai, atât eram de in putere. Si asta va doresc eu, astăzi, dumneavoastră: să fiţi in putere si să ne conduceţi bine si cu înţelepciune!” povesteşte, vizibil emoţionat, cel mai in etate maramureşean, Ivanciuc Mihai.

Prefectul Anton Rohian a fost aşteptat, in gospodăria modestă din Corneşti de întreaga familie, cu mămăligă cu brânză tradiţională, la cuptor. Din satul Corneşti, prefectul Anton Rohian a vizitat-o in municipiul Sighetu Marmaţiei pe doamna Klara Marcus, care in ziua de 1 ianuarie 2015 va împlini 101 ani de viată.

„V-am adus un buchet de flori, o sticlă de şampanie si, din poziţia pe care o am la nivelul judeţului Maramureş, o diplomă de excelentă – ca semn de mulţumire că v-aţi întors in Maramureş după tot ce aţi trăit in viata dumneavoastră. E important să nu uităm niciodată ce a fost in trecut, ce am pătimit. Si vreau să vă mai ofer un simbol, pe care o să-l dăruiesc tuturor celor ce au trecut de un secol de viată in acest judeţ, un steag al României! Vi-l dăruiesc cu mare drag si cu mult respect pentru dumneavoastră” a punctat prefectul Anton Rohian.

„Eu vreau să vă mulţumesc din suflet pentru vizită si pentru gestul pe care l-aţi făcut de a veni până aici si a mă felicita. Este un moment foarte frumos din viata mea. A trecut ca un minut. A trecut ca un vis… Si pot să spun asta deoarece am trăit experienţe crunte in tinereţe. Era undeva spre sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Am fost dusăla Auschwitz.Erampregătită pentru camera de gazare. M-au lăsat mai pe final, cu un grup si când ne-au băgat in cameră au vrut să pornească gazul. Dar nu mai aveau gaz. Dumnezeu m-a ajutat, si împreună cu cele care mai eram acolo, am scăpat. Si atunci m-am întorsla SighetuMarmaţiei.Să îmi caut familia… Inima mea rămăsese aici, in România!” povesteşte doamna Klara, sărutând steagul României pe care nu l-a mai lăsat din mâini după ce l-a primit de la prefectul Anton Rohian.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA