spot_img
AcasăActualitateÎNTÂLNIRE DE RANG ÎNALT - Ambasadorul Rusiei în România, la Consiliul Județean...

ÎNTÂLNIRE DE RANG ÎNALT – Ambasadorul Rusiei în România, la Consiliul Județean Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

Excelenţa Sa Valery Kuzmin, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România s-a aflat pentru câteva zile în Maramureș. Vizita început în Sighetu Marmației, acolo unde, alături de reprezentanții administrației locale și de primarul orașului Sighet, Horia Scubli, a vizitat câteva obiective cultural-istorice importante din zonă, dintre care amintim Cimitirul Eroilor Sovietici căzuţi în cele două războaie mondiale şi noua Biserică ortodoxă închinată eroilor ucraineni din acelaşi cimitir. Întâlnirea ambasadorului rus cu primarul Horia Scubli și cu reprezentanții firmelor din Maramureșul istoric a avut loc marți, 14 februarie, în sala Transit a Primăriei Sighetu Marmației.

În cursul zilei de miercuri, 15 februarie 2017, Excelenţa Sa Valery Kuzmin, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România, însoțit de Pavel Allekseenko, secretar II al Ambasadei au avut o întâlnire cu conducerea județului Maramureș, respectiv președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea și prefectul de Maramureș, Sebastian Lupuț. Discuțiile au avut loc în biroul președintelui Consiliului Județean Maramureș și au vizat două domenii importante: schimburi economice bilaterale și propunerea lansată de reprezentanții Maramureșului cu privire la o cooperare în domeniul turismului.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că, l-a rugat pe ambasadorul Federației Ruse în România să intermedieze o întâlnire cu turoperatorii din Rusia.

„L-am rugat pe Excelența Sa să ne ajute să promovăm Maramureșul și în Rusia, iar acest lucru va fi posibil și printr-o întâlnire pe care să o avem cu turoperatorii din domeniul turismului. Totodată, i-am lansat invitația de a ne fi alături la Zielele Maramureșului, care vor avea loc în luna mai. În cadrul acestor manifestări vom invita reprezentanți ai principalilor turoperatori europeni să ni se alăture. Dorim ca participanții să vadă la fața locului unicitatea Maramureșului, atracțiile turistice și potențialul imens, încă nedezvoltat, pe care județul le are. Este un efort pe care Consiliul Județean îl va face și care se va înscrie în noua strategie a județului, în ceea ce privește promovarea turistică. Am primit asigurări din partea Excelenței Sale, Valery Kuzmin, ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România, că va face tot posibilul să ajute Maramureșul, o zonă despre care ne-a mărturisit că l-a impresionat profund și că apreciază tradițiile, arhitectura, dar și căldura oamenilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA