AcasăAdministrațieINSTRUCTAJ DE PREGĂTIRE - Primarii comunelor din Maramureș, pregătiți pentru situații de...

INSTRUCTAJ DE PREGĂTIRE – Primarii comunelor din Maramureș, pregătiți pentru situații de urgență de către pompieri

spot_img

DISTRIBUIȚI

INSTRUCTAJ DE Specialiștii Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, din cadrul I.S.U. Maramureș, au desfășurat astăzi, în Sighetu Marmației, instructajul de pregătire anual cu primarii comunelor din zonă.

Tematica abordată cu primarii, în calitate de președinți ai comitetelor locale pentru situații de urgență, a cuprins, printre altele, cooperarea pe linia activităților cu specific operativ între pompieri și comitetele locale pentru situații de urgență, aspecte legislative privind activitatea de avizare/autorizare, obligațiile primarilor, în conformitate cu Legea nr. 307/2006, privind apărarea împotriva incendiilor, respectiv prevederile O.M.A.I. nr.75, din 27.06.2019, pentru aprobarea criteriilor de performanță, privind constituirea, încadrarea și dotarea serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență.

Cei prezenți au abordat și aspecte privind desfășurarea concursurilor profesionale cu serviciile voluntare pentru situații de urgență. Pompierii au mai efectuat un instructaj cu primarii de municipii și orașe, pe parcursul zilei de marți, 3 martie. Instructajele cu primarii vor continua mâine, în Baia Mare, cu edilii comunelor din zonă.

Informații furnizate de ISU Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA