AcasăActualitate112INSTANȚA A DECIS | Fostul voluntar SMURD și Salvamont Alberto Cristaudi, arestat...

INSTANȚA A DECIS | Fostul voluntar SMURD și Salvamont Alberto Cristaudi, arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a accidentat mortal un pieton în Lăpușel, apoi a fugit de la locul faptei

DISTRIBUIȚI

Foto: Facebook.com

Fostul paramedic voluntar SMURD și salvamontist, Alberto Cristaudi, a fost arestat preventiv de către instanță în urma accidentului tragic din localitatea maramureșeană Lăpușel. Decizia instanței a venit ca urmare a propunerii formulate de către procurori, care au cerut arestarea preventivă a lui Cristaudi pentru o perioadă de 30 de zile, după ce inițial acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

Evenimentul tragic a avut loc în noaptea de duminică spre luni (14 spre 15 mai), când Alberto Cristaudi a accidentat mortal un pieton care traversa strada printr-un loc nepermis, pe Drumul Național 1C, pe raza localității Lăpușel, apoi a părăsit locul accidentului fără a-i acorda acestuia ajutorul necesar.

După producerea accidentului, autoritățile locale și poliția au demarat o amplă investigație pentru a identifica autorul și pentru a aduce justiție în acest caz. Alberto Cristaudi, cunoscut în zonă pentru activitatea sa în cadrul SMURD și Salvamont, a fost identificat ca fiind conducătorul autovehiculului implicat în tragicul accident.

Având în vedere gravitatea faptei, procurorii au solicitat instanței arestarea preventivă a lui Cristaudi pentru a se asigura că acesta nu va influența ancheta sau nu va părăsi țara înainte de a se face dreptate. În urma dezbaterilor, instanța a acceptat propunerea procurorilor și a decis arestarea preventivă a lui Alberto Cristaudi pentru o perioadă de 30 de zile.

Ce spune instanța de judecată

Tip soluție: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 2267/P/2023, din data de 16.05.2023. În baza art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului C. A. cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de părăsire a locului accidentului, prevăzută de art. 338 alin. 1 Cod penal, pentru o perioadă de 30 zile, de la data de 16 mai 2023 până în 14 iunie 2023 inclusiv. Respinge solicitarea inculpatului, prin apărător, de a se dispune împotriva sa măsura preventivă a arestului la domiciliu sau cea a controlului judiciar. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 16.05.2023, ora 12:30..„, se arată pe portalul Justiției.

Comunitatea locală cât și foștii colegi de breaslă ai lui Cristaudi sunt profund șocați de cele întâmplate, având în vedere că acesta era recunoscut ca un profesionist dedicat și implicat în acțiuni de salvare de ani de zile. Acum, numele său este legat de un eveniment tragic care a îndoliat comunitatea din Maramureș. Pe durata următoarelor 30 de zile, justiția va continua ancheta pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs accidentul și pentru a se face dreptate în acest caz.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA