AcasăActualitateINSPECTORATUL DE JANDARMI MARAMUREȘ CAUTĂ -  Noutăţi privind condiţiile de recrutare a candidaţilor 

INSPECTORATUL DE JANDARMI MARAMUREȘ CAUTĂ –  Noutăţi privind condiţiile de recrutare a candidaţilor 

DISTRIBUIȚI

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş desfăşoară activităţi de recrutare candidaţi. Asta, în vederea luării în evidenţă şi întocmirii dosarelor pentru participarea la concursurile de admitere organizate de instituţiile militare de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea ianuarie 2018. 

Înscrierile se fac până la data de 05 decembrie 2017. Dosarele de candidat (corect şi complet întocmite) vor fi depuse la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş până la data de 22 decembrie 2017. La data de 22 noiembrie au fost publicate în Monitorul Oficial normele cu privire la introducerea traseului aplicativ pentru proba de verificare a aptitudinilor fizice la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi pentru cei recrutaţi în vederea ocupării prin concurs a unor posturi vacante.

Prin introducerea traseului aplicativ la admitere se verifică aptitudinile fizice ale candidaţilor prin parcurgerea a 11 elemente de dificultate într-un timp de maxim 2 minute și 25 de secunde.Una dintre consecinţele introducerii acestei noi modalităţi de testare a calităţilor fizice este eliminarea criteriului de înălţime. În aceste condiţii  parcurgerea noilor probe impune candidaţilor o anumită statură sau calităţi fizice deosebite pentru terminarea traseului aplicativ în timpul menţionat.

 Eliminarea limitei de înălţime pentru candidaţi este în acord, inclusiv cu hotărârile Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, care recomandă MAI să elimine acest criteriu, dar şi cu unele soluţii pronunţate de diverse instanţe de judecată. O abordare asemănătoare a probelor sportive se regăseşte şi la admiterea în  şcolile ministerelor de interne din mai multe state europene, precum: Austria, Belgia, Canada, Olanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Ungaria sau Spania.

Relaţii suplimentare se pot obţine de pe situ-rile instituţiilor de învăţământ şi la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, Baia Mare, b-dul Unirii nr. 34, sau telefon 0262/277779, interior 24557  sau 24535.

Informații furnizate de către Cpt. Radu Vasile Nicolae, purtător de cuvânt al I.J.J. Maramureş

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA