AcasăActualitateSocialÎNSCRIERI 2018-2019 - Sfaturi să găseşti gradiniţa perfectă pentru copil

ÎNSCRIERI 2018-2019 – Sfaturi să găseşti gradiniţa perfectă pentru copil

DISTRIBUIȚI

ÎNSCRIERI 2018-2019 Deși mai sunt câteva luni până la startul înscrierilor la grădiniță, este bine să începi căutarea din timp.

Intrarea în colectivitate a copilului este una din preocupările majore ale părinților, știut fiind că grădiniță are implicații mentale, sociale și emoționale profunde asupra lui.

Practic, indiferent de cât reușești tu să îți modelezi puiul acasă, vei constată – dacă nu ai constatat deja acest lucru – faptul că educatorii și anturajul își pun o amprenta foarte mare în formarea să că om.

De aceea toți părințîi sunt foarte preocupați să caute cea mai bună opțiune de creșă sau grădiniță pentru puiul lor, nu doar că educația pe care ei o dau să continue armonios acolo, ci că cel mic să învețe lucruri noi, să fie pregătit pentru viață și să știe cum să interacționeze cu alți copii de vârstă să.

Brusc nu mai este doar îngerașul lui mami, tati, bunica, bunicul; este doar un copil între alți copii egal cu el.

Iar această prima lecție de viață, dublată de șocul plecării pentru câteva ore pe zi din siguranță cuibului părintesc, este una menită a fi trecută cu bine.

Sunt mulți factori de care să ținem cont când vine vorba să alegem grădiniță pentru copilul nostru, deci locul unde se va dezvoltă în anii importanți de dinainte de școală, unde vrei să învețe să devină un copil pozitiv și de succes.

Înscrieri grădinițe 2018-2019. Iată mai jos 15 pași pe care îi poți urmă și care te pot ajută în demersul tău de a găsi cel mai bun loc unde să îți dai copilul cu toată responsabilitatea:

1. Locația. Decide care este zona cea mai realistă până unde poți ajunge cu copilul de la voi de acasă, zi de zi și caută grădinițe numai în zona respectivă. Ține cont de locația serviciului vostru că părinți, cine îl poate duce, cine îl poate lua. Nu are nici un sens să te entuziasmezi despre o grădiniță minunată care este mult prea departe de voi că să fie o opțiune realistă.

2. Programul. Dacă ești un părinte care se duce la serviciu, verifică cu atenție programul de funcționare a grădiniței. Trebuie să iei în calcul toate variantele. Dacă ai găsit grădiniță perfectă iar orarul sau nu e compatibil cu programul tău de muncă, poți tu să îți schimbi programul că să ajungi să îți iei copilul din grădi la ora 17 zilnic de exemplu? Sau iei în calcul să plătești pe încă cineva care să îl ia din grădi și să îl ducă acasă și să stea cu el până când ajungeți voi de la job?

 

Continuarea citeşte pe Sfatul Părinţilor

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA