spot_img
AcasăLifestyleSănatateINOVATOR – Psihologii români vor introducerea asistenței psihologice pre și post operatorie

INOVATOR – Psihologii români vor introducerea asistenței psihologice pre și post operatorie

DISTRIBUIȚI

INOVATOR  O problemă spusă este pe jumătate rezolvată. Acesta este principiul prin care psihologii români vor să introducă o nouă viziune medicală privind vindecarea unui pacient. Este vorba despre asistența psihologică pre și post operatorie, care să scape pacientul de ”frica de cuțit” și să îl ajute să se vindece.

Subiectul a fost dezbătut vineri în cadrul simpozionului ”Medicina multidisciplinară, un concept mereu actual”, la Spitalul Victor Babeș din București.

Dr. Simona Maria Vlădica, medic psiholog, a spus că asistenţa psihologică în spitale ar trebui să fie obligatorie.

Consilierea pacientului înaintea unei operaţii atenuează anxietatea, îl ajută pe pacient să gândească pozitiv, să-şi canalizeze energiile spre reuşită nu spre eşec. Unii pacienţi ajung în situaţia în care fac chiar atacuri de panică pe masa de operaţie…”, a spus Simona Vlădica.

Medicul a subliniat de asemenea că o consiliere psihologică a pacientului care află că are o boală incurabilă sau invalidantă îl va ajuta să-şi accepte mai uşor boala, poate chiar să o înţeleagă.

După ce pacientul vine la spital şi se internează, după ce discută cu medicul specialist, ar trebui să meargă la psiholog şi abia mai apoi să urmeze toate celelalte proceduri, tratament, operaţie, etc.”, este de părere psihologul Simona Maria Vlădica.

 

Sursă info și foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA