Acasăsinucidere maramuresINOVAȚIE - Prezervativ cu o textură asemănătoare pielii umane

INOVAȚIE – Prezervativ cu o textură asemănătoare pielii umane

spot_img

DISTRIBUIȚI

Prezervativul este, mai ales pentru unii bărbaţi, un „duşman” al plăcerii sexuale. Din acest motiv, unii dintre noi ajung să renunţe la această metodă de protecţie, expunându-se astfel bolilor cu transmitere sexuală, dar şi sarcinilor nedorite.

O echipă de cercetători vine însă în ajutorul celor care urăsc prezervativele, încercând să creeze contraceptivul extern cu o textură asemănătoare pielii umane.

O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Wollongong din Australia încearcă să creeze prezervativele „ideale”, a căror textură să nu diminueze plăcerea sexuală, potrivit ediţiei americane a revistei „Cosmopolitan”. Prezervativele testate de cercetători sunt realizate din hidrogel (n.r. gel în care mediul de dispersie este apa), un material cu o textură asemănătoare ţesuturilor de piele umană „unsă” cu lubrifiant, şi se numesc „Geldoms”.

„Sunt neobişnuite la atingere. Ai spune că atingi pielea acoperită cu lubrifiant a unei persoane”, a declarat neurocercetotorul Joseph Ciorciari, de la Universitatea din Swinburne.

În teste se mai află alte patru prezervative din latex sau hidrogel, dar combinaţia dintre hidrogel şi lubrifiant este cea „câştigătoare”, spun oamenii de ştiinţă, fiind singura care, în timpul studiului, a stimulat anumite centre nervoase din creier care nu se activează, în mod obişnuit, în timpul sexului cu prezervativ.

Cum prezervativele au rolul de a proteja utilizatorul de bolile cu transmitere sexuală, echipa din spatele proiectului plănuieşte să trateze hidrogelul utilizat cu chimicale antivirale şi antibacteriene. În realizarea acestui ţel, cercetătorii australieni au primit o donaţie de 100.000 de dolari din partea fundaţiei Bill şi Melinda Gates.

Sursa: adevarul.ro

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA