AcasăActualitateSocialINIŢIATIVĂ LEGISLATIVĂ - Angajații de la stat sau particular ar putea primi...

INIŢIATIVĂ LEGISLATIVĂ – Angajații de la stat sau particular ar putea primi bani să se ducă la doctor

DISTRIBUIȚI

INIŢIATIVĂ LEGISLATIVĂ Anual, un angajat ar putea primi tichete în cuantum de 6 salarii minime brute pe țară aflate în plată, adică de maxim de 7.500 de lei pentru a merge la doctor.

INIŢIATIVĂ LEGISLATIVĂ Aceasta este inițiativa legislativă a deputatului PMP Gheorghe Udriște și care a fost votată marți de senatorii comisiei de muncă.

Fiecare angajator va avea dreptul să decidă care va fi valoarea tichetului cu condiţia să nu depăşească această sumă.

„De multe ori, resursele oferite de CNAS sunt sub nivelul cerinţelor oamenilor, în general, pentru că medicii de familie au plafoane limitate şi atunci intervine acest aspect de a nu avea posibilitatea să îţi procuri toate medicamentele care îţi sunt prescrise la un moment dat”, spune Udriște.

Acestea vor putea fi folosite pentru tratamente şi investigaţii medicale, şedinţe de recuperare, dar şi pentru achiziţionarea medicamentelor pe baza reţetelor medicale.

Tichetele de sănătate vor fi disponibile atât pe suport hârtie, cât şi pe suport electronic şi vor putea fi acordate atât de firmele private, cât și de toate instituțiile publice indiferent de sistemul de finanțare și subordonare.

Inclusiv cele care se finanțează integral din venituri proprii, regiile autonome, societățile și companiile naționale, societățile comerciale la care statul este acționar unic sau acționar majoritar.

În plus, sumele corespunzătoare tichetelor de sănătate acordate de angajator vor fi deductibile la calculul impozitului pe profit, respectiv la calculul impozitului pe venit, iar pentru salariat vor fi scutite de plata impozitului pe venituri şi a contribuţiilor sociale aferente.

citeşte şi AJUTOR FINANCIAR – Seniorii băimăreni primesc tichete cadou

Legea mai are de primit și votul deputaților, după care, dacă va fi unul pozitiv, va merge spre promulgare la președintele României.

sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA