AcasăLifestyleÎngrijirea pielii sensibile. 5 sfaturi de care să ții cont și greșeli...

Îngrijirea pielii sensibile. 5 sfaturi de care să ții cont și greșeli de evitat

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursă foto: shutterstock.com

 

Pielea sensibilă are necesități specifice în ceea ce privește îngrijirea, precum hidratare intensă, calmare și protecție sporită. În acest articol îți oferim sfaturi pentru îngrijire corespunzătoare și te informăm care sunt greșelile pe care trebuie să le eviți.

  1. Alcătuiește o rutină de îngrijire adecvată

Folosește o gamă de produse de îngrijire pentru piele cu tendință alergică pe care să le introduci în rutina zilnică. Optează pentru unele care să nu aibă în componență parfum și alcool, care hidratează și calmează rapid iritațiile pielii. Formulele hipoalergenice avantajează acest tip de ten.

O rutină de îngrijire adecvată pielii sensibile reduce roșeața și are rol în prevenirea recidivei simptomelor care creează disconfort, datorită proprietăților de restabilire a pH-ului.

  1. Adoptă o dietă sănătoasă

Introdu în dietă proteine din carne slabă, cereale integrale, multe fructe și legume proaspete, care, datorită antioxidanților, te ajută să îți menții pielea sănătoasă și radiantă. Asigură-te că bei îndeajuns de multă apă plată în fiecare zi, pentru a te hidrata și din interior, pe lângă utilizarea produselor hidratante la nivel cutanat.

  1. Evită stresul

Nivelul crescut de stres îți poate afecta pielea și îi poate crește nivelul de sensibilitate. Încearcă, pe cât posibil, să reduci factorii stresanți și să practici metode de relaxare, precum meditația, yoga, petrecerea timpului liber alături de cei dragi, practicarea hobby-urilor. Odihnește-te îndeajuns de multe ore pe noapte.

  1. Igienizează mediul în care locuiești

Redu expunerea la factorii alergeni prin aerisirea camerelor, igienizarea corespunzătoare, folosirea lenjeriei de pat din materiale prietenoase cu pielea sensibilă, de exemplu, bumbacul, pe care să le speli cu detergenți lipsiți de parfum.

  1. Formează-ți obiceiuri sănătoase

Iată ce obiceiuri au efect benefic asupra pielii sensibile, favorizează calmarea acesteia și menținerea sănătății sale:

  • fă dușuri scurte, de cinci, până la zece minute, cu apă caldă, nu fierbinte, deoarece apa fierbinte stresează pielea sensibilă, iar pentru a te șterge, doar tamponează pielea, nu o freca. Evită produsele care au formule astringente și exfolianții duri;
  • evită fumatul;
  • utilizează uleiuri esențiale delicate, în locul parfumurilor;
  • folosește produse cu factor de protecție solară indiferent de anotimp și acoperă-ți cât mai mult pielea în perioadele călduroase. Evită expunerea la condițiile meteo extreme (vânt, caniculă, ger);
  • folosește produse de curățare organice și detergenți cu formule fără parfum;
  • optează pentru produse de epilare sub formă de cremă sau gel.

 

Testează produsele noi pe o porțiune mică de piele, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj, înainte de a le utiliza, pentru a te asigura că nu îți afectează pielea.

Greșeli de evitat

Iată care sunt lucrurile care îți pot afecta pielea sensibilă și pe care îți recomandăm să le eviți:

  • dușurile fierbinți și lungi;
  • folosirea exfolianților duri;
  • produsele cosmetice care conțin parfumuri;
  • evitarea testării produselor pe o porțiune mică de piele;
  • alimentația nesănătoasă;
  • neigienizarea mediului în care locuiești;
  • fumatul.

 

Mergi la un consult de specialitate dacă experimentezi simptome care nu se ameliorează în scurt timp sau dacă se înrăutățesc. Medicul dermatolog îți va crea o schemă de tratament particularizată pe necesitățile tipului tău de piele. În cazul în care te confrunți cu inflamații la nivelul feței, gurii și gâtului, plus dificultăți de înghițire, mergi cât mai repede să te vadă un medic alergolog.

 

Surse de informare:

  1. Osborn, Corinne O’Keefe. “Sensitive Skin: 10 Causes, Treatments, and More.” Healthline, Healthline Media, 8 Aug. 2019, www.healthline.com/health/skin-disorders/sensitive-skin, accesat la 10 noiembrie 2022;
  2. “5 Tips for Healthy, Glowing Skin.” Mayo Clinic, Mayo Foundation for Medical Education and Research, 22 Jan. 2022, www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/skin-care/art-20048237, accesat la 10 noiembrie 2022.
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.




TE-AR MAI PUTEA INTERESA