spot_img
AcasăActualitateSocialINGENIOSI: Ţigări ascunse în roata de rezervă a unui autoturism si in...

INGENIOSI: Ţigări ascunse în roata de rezervă a unui autoturism si in recipiente de plastic (FOTO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret au descoperit, ascunse în  roata de rezervă şi sub scaunele din faţă ale  unui autoturism ,aproximativ 500 pachete de ţigări,  de provenienţă ucraineană Şoferul maşinii a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar ţigările în valoare de aproximativ 600 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

În  această dimineaţă, în jurul orei  5.00 s-a prezentat în PTF Siret, pe sensul de intrare în ţară, M. Ion cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, în vârstă de 33 de ani, conducând un autoturism marca Kia Sorento, înmatriculat în Ucraina. Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană,  poliţiştii  de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii. Astfel, a fost descoperită ascunsă în  roata de rezervă şi sub scaunele din faţă ale autoturismului cantitatea de 480 pachete de ţigări,  de diferite mărci, de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de aproximativ 600 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar  conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. 

Țigări descoperite în recipiente din plastic

Polițiștii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu au descoperit și ridicat în vederea confiscării cantitatea de 950 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 4.300 de lei, pe care un sătmărean le-a ascuns în mai multe recipiente din plastic.

*În data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, jud. Satu Mare s-a prezentat, pentru a intra în România, cetățeanul român Vasile B., în vârstă de 26 de ani, domiciliat pe raza jud. Satu Mare, cu un autoturism marca Volkswagen. Existând suspiciuni că transportă ţigări de provenienţă ucraineană echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali au decis să efectueze un control amănunţit asupra autoturismului. După ce şoferul a parcat maşina în zona destinată controlului, acesta crezând ca nu este observat de către lucrătorii din punct, a aruncat peste gardul perimetral două recipiente din plastic în care se aflau ţigări. În continuare, s-a procedat la ridicarea celor două recipiente în care erau 500 de pachete ţigări şi s-a trecut la efectuarea controlului amănunţit asupra maşinii, în care au mai fost descoperite 450 pachete ţigări.

Conducătorul auto a declarat că l-a rugat un cetăţean să i le treacă prin punct, urmând să primească şi el o parte din presupusa marfă. Drept urmare, sătmăreanul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, ţigările în valoare de aproximativ 4.300 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în cauză a fost reţinut de către autoritatea vamală până la plata amenzii. Totodată, poliţiştii de frontieră i-au întocmit sătmăreanului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la contrabandă, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA