AcasăActualitate112INFRACŢIUNI SILVICE, SPĂLARE DE BANI ŞI EVAZIUNE FISCALĂ - Şapte persoane reţinute...

INFRACŢIUNI SILVICE, SPĂLARE DE BANI ŞI EVAZIUNE FISCALĂ – Şapte persoane reţinute în urma descinderilor la sediile unor ocoale silvice din Maramureş 

DISTRIBUIȚI

INFRACŢIUNI SILVICE, SPĂLARE DE BANI ŞI EVAZIUNE FISCALĂ Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au efectuat marţi, 25 iulie, 20 de percheziţii la sediile unor ocoale silvice, la societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea de infracţiuni silvice, evaziune fiscală şi spălare de bani. Şapte persoane au fost reţinute.

Percheziţiile au avut loc pe raza mai multor localităţi din judeţele Maramureş şi Sălaj. În acelaşi timp au fost efectuate şi verificări pe un teren cu vegetaţie forestieră, unde existau indicii că persoanele cercetate desfăşoară activităţi ilegale de tăiere şi furt de arbori.

Din activitatea infracţională, persoanele vizate ar fi creat un prejudiciu de aproape 2.000.000 de lei, reprezentând valoarea materialului lemnos tăiat ilegal.

În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate şi indisponibilizate mai multe bunuri folosite la săvârşirea infracţiunilor respectiv unelte şi utilaje forestiere, înscrisuri, precum şi o cantitate de lemn tăiată ilegal care urmează să fie măsurată de organele silvice.

Totodată, au fost ridicate şi indisponibilizate trei autovehicule, în valoare totală de aproximativ 70.000 euro.

În urma acţiunilor desfăşurate, faţă de şapte persoane s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Maramureş. În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA