AcasăActualitate112INFRACȚIUNI SILVICE – Doi bărbaţi din Dobricu Lăpuşului şi unul din...

INFRACȚIUNI SILVICE – Doi bărbaţi din Dobricu Lăpuşului şi unul din Ruscova, cercetaţi de poliţişti pentru tăieri ilegale de arbori

spot_img

DISTRIBUIȚI

INFRACȚIUNI SILVICE Poliţiştii din Târgu Lăpuş împreună cu specialişti din cadrul Ocolului Silvic au organizat joi, 22 februarie, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea tăierii şi transporturilor ilegale de material lemnos.

În locul numit ,,Valea Goajelor” de pe raza localităţii Dobricul Lăpuşului, poliţiştii au găsit mai multe cioate provenite din tăierea de arbori verzi, din specia răşinoase şi foioase, nemarcate.

La faţa locului au fost identificaţi doi tineri de 20 respectiv 22 de ani, din Dobricu Lăpuşului.

A fost identificat proprietarul terenului, un bărbat de 47 de ani, care nu deţine contract de pază cu vreun ocol silvic pentru această suprafaţă de pădure.

Materialul lemnos tăiat a fost inventariat de poliţişti, constatându-se că este vorba de 47,814 mc.

S-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori.

Şi poliţiştii Secției 4 Leordina s-au deplasat în locul numit „Zoblaz” de pe raza localităţii Ruscova. Ei au fost sesizați prin SUAU 112 că un bărbat din localitate taie arbori fără drept. La faţa locului, poliţiştii au constatat că au fost tăiaţi trei arbori de esenţă fag.

Din primele verificări efectuate s-a constatat că lemnul a fost tăiat de un bărbat de 42 de ani din localitate.

Şi în acest caz s-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

citeşte şi PROMISIUNE NEONORATĂ – Sătenii din Suciu de Jos vor să ştie de ce nu primesc brazii doborâţi de vijelia de anul trecut, aşa cum li s-a promis

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA