spot_img
AcasăEvenimentINFORMARE ȘI CONSILIERE PENTRU GAZDELE REFUGIAȚILOR UCRAINIENI

INFORMARE ȘI CONSILIERE PENTRU GAZDELE REFUGIAȚILOR UCRAINIENI

DISTRIBUIȚI

Joi, 2 iunie 2022, începând cu ora 18:00 la Centrul Comunitar ROUA din Strada Magnoliei 10 din Baia Mare va avea loc o întâlnire de informare adresată tuturor celor care au în gazdă migranți ucrainieni.

Organizatorii își propun, prin acest eveniment, să răspundă întrebărilor pe care gazdele le au și să le vină în ajutor inclusiv în întocmirea documentelor necesare pentru obținerea subvențiilor pe care statul român le oferă.

Întrebări precum:

  • Cum poți să intri în posesia banilor pentru găzduirea refugiaților?
  • Unde trebuie să depui documentele pentru ajutorul financiar pentru refugiati?
  • Care este perioada limită de raportare pentru primirea ajutorului financiar pentru găzduirea refugiaților?
  • Ce înseamnă Protecția Temporară?
  • Dacă intri în posesia banilor pentru refugiati dacă aceștia aplică pentru protecție temporară?

Și alte întrebări sau nelămuriri punctuale, în funcție de fiecare situație în parte își vor găsi răspunsul în această întâlnire.

Centrul comunitar ROUA de pe strada Magnoliei nr.10 din Baia Mare, oferă servicii integrate pentru toate categoriile de vârstă, cu participarea activă a comunității ucrainene: activități de zi pentru copii, preadolescenți și adolescenți, cursuri de bază de limba română și engleză pentru toate vârstele, , consiliere psiho-socială și legal-administrativă, spațiu de socializare și petrecere a timpului liber și oportunitatea de a organiza diverse evenimente în cadrul comunității.

Centrul comunitar ROUA este un spațiu sigur cu servicii și activități integrate co-create de o coaliție formată de Asociația DEIS, YMCA România, City Makers, ASNV, Fundația de Voluntari Somaschi, YMCA Baia mare, YMCA Baia mare, Rotaract Baia mare, Rotaract T.E.A.M. Baia mare, ASNV, împreună cu refugiații ucraineni cu sprijinul ajutorului de acțiune, finanțat de Comitetul de urgență în caz de dezastru și cofinanțat de YMCA, FONSS, ARC și Consiliul Tineretului din România.prin munca voluntară a asociațiilor YMCA România, YMCA Baia Mare, Rotaract Baia Mare, Rotaract TEAM Baia Mare, Asociația DEIS, Asociația City Makers și Asociația Antreprenorilor Sociali din Nord Vest, cu implicarea directă a comunității ucrainenilor din Maramureș.

De serviciile ROUA poate beneficia gratuit orice cetățean ucrainean care s-a stabilit în Baia Mare sau în județul Maramureș sau care se află doar în tranzit în județul nostru.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA