AcasăActualitateINFORMARE OFICIALĂ - Situația actualizată a școlilor din Maramureș în contextul pandemiei...

INFORMARE OFICIALĂ – Situația actualizată a școlilor din Maramureș în contextul pandemiei de Coronavirus

spot_img

DISTRIBUIȚI

CJSU a aprobat noile scenarii de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit în ședință extraordinară și a aprobat în conformitate cu Ordinul nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților / instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, scenariile pentru unitătile de învățământ preuniversitar din judet (unitatea cu personalitate și juridică și structurile aferente).

Fiecare scenariu transmis de către unitățile de învățământ a avut aviz primit de la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și Direcția de Sănătate Publică Maramureș, a declarat președintele CJSU, prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

Unitățile de învățământ care își vor desfășura activitățile școlare în scenariul 3, cu participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități / lecții online.: SCOALA GIMNAZIALA BOGDAN VODA; SCOALA GIMNAZIALA DESESTI; SCOALA PRIMARA HARNICESTI; SCOALA GIMNAZIALA MARA; SCOALA GIMNAZIALA NR. 1 LEORDINA; LICEUL TEHNOLOGIC POIENILE DE SUB MUNTE, cu structurile GRADINITA CU PROGRAM NORMAL – CENTRU; GRADINITA CU PROGRAM NORMAL NEJNI CRAI I; GRADINITA CU PROGRAM NORMAL NEJNI CRAI II; GRADINITA CU PROGRAM NORMAL POTOCINA; GRADINITA CU PROGRAM NORMAL ZACVASNITA II; SCOALA GIMNAZIALA NR. 3 POIENILE DE SUB MUNTE; SCOALA PRIMARA CORNATEA; SCOALA PRIMARA PENTAIA; SCOALA PRIMARA SOLOTIANEI; GRADINITA CU PROGRAM NORMAL HORB I.

Unitățile de învățământ care își vor desfășura activitatea în scenariul 2 – cu participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sunt:

Vor desfășura activitatea școlară în scenariul 1 – cu participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție următoarele unități de învățământ:

C.J.S.U. Maramureș a decis că nu se impune, la nivelul localităților unde, în ultimele 14 zile, incidența cazurilor este egală sau mai mare de 1,5 la 1000 de locuitori, restricționarea activității restaurantelor, cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare, respectiv activității operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc (Bogdan Voda; Leordina; Desesti ; Salistea de Sus; Grosi; Sighetu Marmatiei; Bistra; Șieu; Campulung la Tisa; și Viseu de Jos.). Acești agenți economici sunt verificați, în sistem integrat, cu privire la respectarea măsurilor stabilite de către autorități în perioada stării de alertă, de către echipe mixte de control, a mai precizat prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA