AcasăActualitateINFORMARE METEOROLOGICĂ MARAMUREȘ - Răcire a vremii și intensificări ale vântului preconizate...

INFORMARE METEOROLOGICĂ MARAMUREȘ – Răcire a vremii și intensificări ale vântului preconizate pentru următoarele două zile

spot_img

DISTRIBUIȚI

Meteorologii au emis o informare valabilă din 12 ianuarie de la ora 22.00 și până în data de 14 la ora 16.00, inclusiv pentru județul Maramureș. Fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului, precipitații sub formă de ninsoare și răcire. 

Începând din cursul nopții de vineri spre sâmbătă (12/13 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile sudice și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (13 ianuarie) local și în centrul și nord-vestul țării. Se vor înregistra viteze la rafală de 45…55 km/h, mai mari pe litoral și în sudul Banatului, de până la 60…70 km/h.

Duminică (14 ianuarie), intensificări temporare ale vântului vor mai fi în Dobrogea, mai ales în zona litoralului, sudul Banatului și local în Muntenia. Din cursul nopții de vineri (12 ianuarie) și până în dimineața zilei de duminică (14 ianuarie), temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ în majoritatea regiunilor. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare în Oltenia, Transilvania și pe arii restrânse în Muntenia, mai ales lapoviță și ninsoare în Dobrogea, Banat și Crișana, iar local la munte și în Moldova va ninge. Se va forma polei sau ghețuș.

Ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminică (14 ianuarie) pe litoral, sud-vestul Olteniei și sudul Banatului. În intervalul menționat, vremea se va răci, astfel că duminică temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar nopțile de la începutul săptămânii viitoare vor fi geroase îndeosebi în nordul, nord-estul și centrul țării.

Maramureș

Interval de valabilitate: 12 ianuarie, ora 22 – 14 ianuarie, ora 16
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, răcire
Zone afectate: judeţele Cluj, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud

Începând din cursul nopții de vineri spre sâmbătă (12/13 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, la început la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (13 ianuarie) local și în zonele joase. Se vor înregistra viteze la rafală de 45…55 km/h. În intervalul menționat, vremea se va răci, astfel că duminică temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar nopțile de la începutul săptămânii viitoare vor fi geroasǎ.

Din cursul nopții de vineri (12 ianuarie) și până în seara zilei de sâmbǎtǎ (13 ianuarie), temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ predominant sub forma de ninsoare. Vor fi conditii de ghețuș.

Sursă info: Dan Bucă

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA