AcasăActualitate112INFORMARE IPJ LA 8 ZILE DE LA CRIMĂ – Multe ipoteze, mulți...

INFORMARE IPJ LA 8 ZILE DE LA CRIMĂ – Multe ipoteze, mulți bănuiți, nici un suspect oficial

DISTRIBUIȚI

INFORMARE IPJ LA 8 ZILE DE LA CRIMĂ    La peste o săptămână de la crima care a îngrozit întreaga țară, în care o fetiță în vârstă de numai 5 ani a fost violate și ucisă cu sânge rece în zona fostului Combinat din Baia Mare, Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș a decis într-un final să vorbească.

Din comunicatul de presă transmis în urmă cu puțin timp de către Poliția din Maramureș, înțelegem că există multe persoane bănuite de crimă, în schimb nici un suspect official. Vă redăm mai jos, integral, comunicatul:

Având în vedere interesul major al opiniei publice şi impactul mediatic deosebit vizând infracţiunile de omor calificat şi viol, comise la data de 30 aprilie a.c., în municipiul Baia Mare, Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş este abilitat să comunice următoarele:

Ancheta penală, deosebită din punctul de vedere al intensităţii şi complexităţii, se desfăşoară de către procuror şi echipe de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, cu sprijinul specialiştilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu menţiunea că unele dintre activităţile procedurale se derulează cu ajutorul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş.

Astfel, în activităţi sunt angrenaţi peste 50 de poliţişti (20 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş, 10 poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Maramureş, 15 poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare şi şase poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române).

De asemenea, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, acordă sprijin activităţilor desfăşurate în această cauză specialişti ai Institutului Naţional de Criminalistică şi ai Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor.

În cadrul cercetărilor s-au administrat mai multe categorii de probe, aflate în curs de analiză şi exploatare. Ca şi exemple de activităţi desfăşurate, menţionăm că au fost audiate mai multe persoane, au fost ridicate imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona comiterii faptei, au fost prelevate probe biologice de la mai multe persoane.

Activităţile specifice, derulate sub coordonarea procurorului de caz, au condus la elaborarea unor ipoteze de lucru şi conturarea unui cerc de persoane bănuite de comiterea infracţiunilor, cu precizarea că, momentan, acestea nu pot fi făcute publice pentru a nu împiedica ancheta penală.  Subliniem că, până la acest moment, organele judiciare nu au dat publicităţii pe nici o cale date referitoare la vreo persoană bănuită de comiterea infracţiunilor în prezenta cauză.

De asemenea, menţionăm că toate activităţile procedurale realizate până la acest moment în cauză, s-au derulat cu respectarea drepturilor şi obligaţiilor prevăzute în legislaţia penală şi procesual penală în vigoare.

Vă asigurăm că opinia publică va fi informată cu celeritate atunci când evoluţia anchetei va permite acest lucru.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA