spot_img
AcasăActualitateINFORMARE DE LA PREFECTURA MARAMUREȘ - Vizibilitate redusă de ceață pe Dealul Hera! 

INFORMARE DE LA PREFECTURA MARAMUREȘ – Vizibilitate redusă de ceață pe Dealul Hera! 

DISTRIBUIȚI

Vremea a fost deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul a fost temporar noros și pe arii extinse au căzut precipitații sub formă de ploaie care au avut și caracter de aversă. Trecător, în zona montană înaltă s-au semnalat și precipitații mixte.

Cantitatea maximă de precipitații a fost de 9,4 l/mp la barajul Strâmtori-Firiza. Vântul a suflat slab, la moderat, cu intensificări de până la 96 km/h în zona montană înaltă. Temperaturile maxime din cursul zilei au avut valori cuprinse între 15 grade Celsius la Ocna Șugatag și Târgu Lăpuș, respectiv 16 grade Celsius în Baia Mare și  Sighetu Marmației. Rețeaua de drumuri naționale din județ este practicabilă. Carosabilul este umed pe sectoarele de drumuri naționale. Cerul este acoperit, plouă pe DN 18 și DN 19. Vizibilitatea în trafic este redusă de ceață, sub 100 de metri, pe DN 18, Dealul Hera. Stratul de zăpadă măsura 62 cm la Vf. Iezer.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost în creștere. Nu au fost semnalate probleme. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se desfășoară în conformitate cu regulamentul de exploatare, în condiții de siguranță.

Pentru astăzi, prognoza meteorologică prevede că vremea va rămâne caldă. Cerul va fi mai mult noros, iar temporar vor cădea precipitații ce vor avea caracter de aversă. Noaptea, trecător, în zona montană înaltă precipitațiile vor fi mixte. Izolat, cantitățile de precipitații vor depăși 10-15 l/mp. Vântul va sufla slab, la moderat, cu intensificări temporare. Temperaturile maxime vor fi în scădere față de intervalul precedent și vor avea valori cuprinse între 12 grade Celsius și 15 grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse între 3 grade Celsius și 6 grade Celsius. Izolat vor fi condiții de ceață.

Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețelei de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 213144.

Informații furnizate de către Instituția Prefectului – Județul Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA