AcasăAlteleEconomicINFORMARE DE LA ANAF - Măsuri de simplificare a procedurii de declarare și...

INFORMARE DE LA ANAF – Măsuri de simplificare a procedurii de declarare și plată a CAS și CASS datorate de persoanele fizice 

spot_img

DISTRIBUIȚI

INFORMARE DE LA ANAF În contextul prorogării termenului de depunere a Declarației 600, la nivelul Ministerului Finanțelor Publice este în curs de elaborare un proiect de act normativ. Acesta urmează să stabilească un mecanism mai simplu de declarare și plată a CAS și CASS datorate de persoanele fizice. 

Se are în vedere reducerea numărului de declarații depuse de persoanele fizice, prin unificarea unor formulare, ca un pas important în îndeplinirea obiectivelor prevăzute în Programul de Guvernare privind reducerea numărului de formulare solicitate de ANAF si depunerea unui formular pe an pentru cei care au venituri din activități independente.

Proiectul de act normativ va face obiectul dezbaterii publice și consultării cu categoriile de persoane fizice care au obligația plății CAS și CASS.

Termenul preconizat pentru finalizarea noului mecanism este 1 martie 2018, astfel încât să se asigure timpul necesar pentru informarea persoanelor fizice cu privire la obligațiile declarative și de plată a contribuțiilor sociale.

Informații furnizate de către ANAF

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA