AcasăActualitateSocialINFOGRAFIC - Care sunt ţările în care poţi depăşi viteza maximă admisă din...

INFOGRAFIC – Care sunt ţările în care poţi depăşi viteza maximă admisă din România

spot_img

DISTRIBUIȚI

Anotimpul călduros se apropie şi tot mai mulţi români îşi pregătesc vacanţele din perioada verii, atunci când iau cu asalt fie staţiunile cunoscute din Europa, fie optează pentru un sejur sau city break în marile capitale de pe “bătrânul continent”.
Este important de ştiut, însă, că fiecare ţară din Europa are propriul regim de limitare a vitezelor pe şoselele care îi străbat teritoriul, fie că este vorba despre drumurile din oraşe, pe drumurile naţionale sau pe şoselele de mare viteză – drumuri express sau autostrăzi.

Potrivit unei analize a wall-street.ro, în trei ţări din Europa se poate conduce cu o viteză legală superioară celei din România, când vine vorba de circulaţia pe autostrăzi. În acest fel, Germania, Polonia, dar şi vecinii bulgari au un regim de circulaţie mai “permisiv” decât cel din ţară noastră.

Germania este cunoscută la nivel mondial pentru calitatea şi numărul impresionant de autostrăzi care leagă toate colţurile ţării, fiind şi ţară în care nu există limita de viteză. Datorită unei infrastructuri foarte bine puse la punct, autorităţile din Germania oferă o libertate “responsabilă” şoferilor, care practic pot profită de caii putere ai maşinilor din dotare. În ciuda acestui lucru, sunt şi şosele de mare viteză în Germania, încadrate la drumuri express sau autostrăzi, în care s-a impus o limitare de viteză de 130 km/h.

Conform datelor Comisiei Europene, viteză în localitate pentru posesorii de autovehicule sub 3,5 tone, este de 50 km/h, în timp ce în cazul drumurilor din afară localităţilor viteză maximă admisă este de 100 km/h.

De un regim de viteză superior României pe autostrăzi se bucură şi Polonia, ţară situată în imediată vecinătate estică a Germaniei, în care limita maximă de viteză pe şosele este de 140 km/h.

În Polonia, ţară cu nu mai puţin de 5 autostrăzi şi 13 drumuri express, regimul de circulaţie în localitate este cuprins între 50-60 km/h, în timp ce pe drumurile din afară localităţilor se circulă cu cel mult 90 km/h.

Bulgaria este cel de-al treilea stat în care viteză maximă admisă pe autostrăzi a fost stabilită de autorităţile de la sud de Dunăre la 140 km/h. Chiar dacă viteză pe autostrăzi este mai mare decât în România, şoferii de la noi trebuie să fie foarte atenţi pe şoselele din ţară vecină, întrucât poliţia rutieră abia aşteaptă să surprindă vitezomani, iar amenzile la bulgari sunt pe măsură.

În ceea ce priveşte regimul de circulaţie în localităţi, în Bulgaria viteză maximă admisă este de 50 km/h, în timp ce în afară localităţilor viteză maximă este de 90 km/h.

Cum se circulă în ţările vecine României

Ungaria
Viteză localităţi – 50 km/h
Viteză în afară localităţii – 90 km/h
Viteză autostrăzi – 130 km/h

Ucraina
Viteză localităţi – 60 km/h
Viteză în afară localităţii – 90 km/h
Viteză autostrăzi – 120 km/h

Serbia
Viteză localităţi – 50 km/h
Viteză în afară localităţii – 80 km/h
Viteză autostrăzi – 120 km/h

Republica Moldova
Viteză localităţi – 60 km/h
Viteză în afară localităţii – 90 km/h
Viteză autostrăzi – N/A

sursa http://www.wall-street.ro/

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA