AcasăActualitateSocialINFO UTIL - Intre 19-22 octombrie, la SPCRPCIV Maramures se da doar...

INFO UTIL – Intre 19-22 octombrie, la SPCRPCIV Maramures se da doar examinarea la proba practica pentru permisul auto

DISTRIBUIȚI

La Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Maramureş se va desfăşura în perioada 19 -22 octombrie doar activitatea de examinare la proba practică

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Maramureş din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor a comunicat faptul că, începând din luna octombrie, s-a procedat la punerea în funcţiune a unor sisteme de aplicaţii informatice necesare modernizării sistemului naţional de emitere şi evidenţă a permiselor de conducere. Prima etapă se va încheia la sfârşitul acestui an. Cetăţenii vor beneficia de simplificarea formalităţilor necesare preschimbării permiselor de conducere, prin eliminarea necesităţii de procurare şi completare a formularelor aferente, a precizat comisarul Florin Şironka, şeful  Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Maramureş. Acestea vor fi tipărite direct la ghişeele de primire a documentelor, în sistem informatic.

Modernizarea sistemului informatic va facilita şi posibilitatea contravalorii documentelor emise la ghişeul serviciului public comunitar de pe strada Şcolii din Baia Mare. În acest context, gradul de complexitate şi volumul operaţiunilor informatice necesare modernizării, precum şi asigurarea corectitudinii preluării bazelor de date deja existente presupuneri înreruperi ale fluxurile unor activităţi.

Comisarul Florin Şironka a declarat că în zilele de vineri, 19 octombrie a.c. şi luni, 22 octombrie a.c., nu vor fi preluate documente de la cetăţeni şi nu vor fi emise permise de conducere sau dovezi înlocuitoare ale acestora; certificate de înmatriculare sau dovezi înlocuitoare ale acestora; autorizaţii provizorii de circulaţie, respectiv plăci cu numere de înmatriculare. De asemenea, în perioada menţionată, nu se vor desfăşura examinări la proba teoretică în vederea obţinerii permisului de conducere.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Maramureş va desfăşura pentru cetăţeni doar activitatea de examinare, la proba practică, conform programărilor.

În adresa primită de la nivel central se mai menţionează că modernizarea în totalitate a sistemului informatic naţional se va finaliza în primul semestru al anului viitor, când vor fi puse în funcţiun eşi aplicaţiile referitoare la evidenţa vehiculelor înmatriculate.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA