AcasăActualitateSocialINFO METEO - Weekend cu vreme frumoasă şi in continua incalzire. Maramuresenii...

INFO METEO – Weekend cu vreme frumoasă şi in continua incalzire. Maramuresenii vor iesi cu siguranta la gratare si mititei

DISTRIBUIȚI

Vremea a fost în general frumoasă, dar rece ieri în judeţ. Cerul a fost senin în prima parte a zilei şi a variabil. Vântul a suflat cu intensificări de până la 47 km/h, în Baia Mare. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 3 grade Celsius şi 8 grade Celsius. Stratul de zăpadă măsura, ieri, până la 35 cm, la Vf. Iezer. Circulaţia rutieră se desfăşoară pe toate sectoarele de drumuri publice în condiţii normale de trafic.

Majoritatea carosabilului de drumuri publice din judeţ (naţionale, judeţene şi comunale) au carosabilul parţial umed. S-a acţionat cu material antiderapant pentru a preveni formarea poleiului, datorită temperaturilor scăzute din timpul nopţii şi dimineţii, pe DN18, la Petrova, Vişeu de Sus şi Borşa. Nu există zăpadă pe carosabilul DN18, în Pasul Prislop.

METEO

Meteorologii anunţă că vremea va fi în continuare frumoasă şi se va încălzi faţă de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea şi dimineaţa. Vântul va sufla în general slab, la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 grade Celsius  şi  13 grade Celsius, iar cele minime între -3 grade Celsius şi 1 grad Celsius. Izolat,  în zonele, joase se va semnala ceaţa. Cel mai frig a fost, noaptea trecută, la Târgu Lăpuş şi Vf. Iezer, unde termometrele au înregistrat valoarea de -7 grade Celsius, respectiv -6 grade Celsius. Şi în următoarele trei zile vremea va fi frumoasă şi caldă, cu temperaturi maxime cuprinse între 14 grade Celsius şi 18 grade Celsius. Valorile minime se vor situa între -1 grad Celsius şi 5 grade Celsius.

HIDRO

Nivelurile şi debitele au fost în uşoară creştere pe majoritatea cursurilor de apă din judeţ, puţin influenţate de fenomenele de iarnă. Gheaţa este prezentă pe malurile râurilor Tisa, Vişeu, Vaser,  Cisla,  Ruscova, Iza, Someş, Sălaj, Lăpuş, Cavnic şi Firiza. Nu mai sunt formate poduri de gheaţă pe principalele cursuri de apă din judeţ.. Poduri de gheaţă cu ochiuri există pe râurile Baicu şi Botiza. Exploatarea acumulării Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă. Coeficientul de umplere al lacului este de 78%. Hidrologii apreciază că, în următoarele 24 de ore, nivelurile şi debitele cursurilor de apă vor fi variabile.  Stratul de zăpadă existent măsoară:  65 cm la Cavnic; 38 cm la Luhei;  37 cm pe în Baia Borşa; 35 cm pe Valea Vaserului şi Vf. Iezer; 33 cm la Firiza; 26 cm la Mara;  25 cm la Săcel şi Poiana Borşa; 24 cm la Ruscova; 22 cm  în Leordina; 20 cm la Moisei; 17 cm la Târgu Lăpuş; 16 cm la Botiza; 13 cm la Ocna Şugatag; 10 cm la Suciu de Jos; 9 cm la Dragomireşti; 5 cm  la Vadu Izei; 4 cm Bistra; 3 cm Copalnic; 2 cm la  Strâmtura şi 1 cm la Lăpuşel.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA