AcasăActualitateSocial“INFLAŢIE” - Criză de locuri la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin...

“INFLAŢIE” – Criză de locuri la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare

DISTRIBUIȚI

La Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare este criză de locuri. Încă din prima jumătate a lunii ianuarie, la unitatea medicală gradul de ocupare este de peste 90%.

“Gradul de ocupare al unității spitalicești este extraordinar de mare, începând încă de săptămâna trecută. Noi avem 820 de paturi de acuți iar azi dimineață de exemplu erau 778 de pacienţi internaţi. Media săptămânii trecute a fost de 770, ceea ce se întâmplă foarte rar pe parcursul unui an”, au precizat reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.

A crescut numărul pacienţilor internaţi în Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean şi în cea de Neurochirugie iar medicii pun asta pe seama răcelii vremii şi a îngheţului. Majoritatea traumelor sunt provocate de căzături sau de accidentele la schi.

„Această creştere este o constantă provocată de anotimpul rece. Pe Secţia de Ortopedie şi Neurochirugie creşterea este de 15%”, au mai adăugat aceştia.

Dacă vremea se va răci în Maramureş şi va ninge, numărul celor care vor ajunge la spital va creşte cu siguranţă dar reprezentanţii instituţiei spun că sunt pregătiţi şi vor face rocade între secţii pentru a putea să acorde consultaţii tuturor celor care îi solicită.

Ana Pop

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA